Tykstegsbøffer med mango-bønnesalat og lynstegte løg

Ninna Andreasen

9 år siden

|

05/06/2015

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Her er lidt inspiration til en salat til grillmaden.

Tykstegsbøfferne her er lavet på panden, men kan sagtens komme på grillen.

Salaten går til det meste kød. Den er sprød, sød og lækker.

Til fire personer skal du bruge:

Salaten
1 mango
8 radisser
1 avocado
8 cherrytomater
1 forårsløg
1 dåse butterbeans - også kaldet limabønner
10 mynteblade
3 spiseskefulde olie
En halv spiseskefuld eddike
Salt og peber

Bøfferne
4 tykstegsbøffer
1 spiseskefuld frisk timian
Et fed hvidløg
To store løg
Salt og peber
Halvt olie og halvt smør til stegning 

Sådan gør du
Skræl mangoen og sker uden om stenen. Skær mangoen i mundrette bidder. Gør det samme med avocadoen.

Snit radiserne helt tyndt og halvér cherrytomaterne.

Kom mango, avocado, radiser og cherrytomater i en skål. Tilsæt butterbeans.

Rør en dressing af hakkede mynteblade, olie, eddike, salt og peber. Hæld dressingen over salaten og lad den trække. Rør eventuelt rundt, så dressingen bliver jævnt fordelt.

Skær løgene rustikt ud. Pil hvidløget. Hak timianen fint. Kom det på den ene side af tykstegsbøfferne og krydr også med salt og peber.

Tænd en pande ved middelhøj varme med halvt olie og halvt smør og et fed hvidløg. Når smørret er smeltet, lægges bøfferne på. Kom resten af den hakkede timian på bøffens “nøgne” side og krydr med salt og peber.

Steg bøfferne i 2-3 minutter på hver side. Lad bøfferne hvile i fem minutter. Imens lynsteges løgene.

Se flere billeder nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: