TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' rystede hele Danmark: Nu er der nyt

Emil Martesen

5 uger siden

|

30/05/2024
Nyheder
Foto: TV 2 / Wingman Media
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

TV2-dokumentaren, 'Den sorte svane', viser hvordan advokater, bandekriminelle og lyssky leasingselskaber arbejder sammen om omfattende og alvorlig kriminalitet.

Og den noget så omdiskuterede dokumentar har for alvor sat gang i noget af et efterspil.

Det er efterhånden svært at finde rundt i hvem der er politianmeldt, trådt af eller noget helt tredje.

Men ikke desto mindre står det nu sort på hvidt, at advokaten Lise Roulund er blevet politianmeldt i kølvandet på dokumentaren, der afslører kontroversielle metoder anvendt af hende, som senere har skabt stor debat.

Og nu er Advokatrådet grebet ind og lavet en politianmeldelse af advokaten.

Det skriver TV 2.

Formand for Advokatrådet, Martin Lavesen, lægger ikke skjul på, at det alene er baseret på de ytringer og handler der bliver vist i dokumentaren:

"Jeg kan sige, at vi i dag har foretaget en politianmeldelse af Lise Roulund. Alene baseret på de ytringer og handlinger der bliver vist i dokumentaren", lyder det fra ham til mediet.

Flere ord på politianmeldelsen

På Advokatrådets hjemmeside bliver der sat flere ord på politianmeldelsen.

Anmeldelsen kommer direkte på grundlag af Lise Roulunds udtalelser og handlinger i dokumentaren og vedrører mulig medvirken til hvidvask og videregivelse af fortrolige oplysninger i en straffesag samt stillingsmisbrug:

"Der er tale om mulige overtrædelser af straffeloven, og det er Advokatrådets vurdering, at politiet med deres efterforskningsredskaber bør undersøge disse forhold. Advokatrådet vil sideløbende fortsætte sin undersøgelse af advokaten med henblik på at vurdere, om hun skal indbringes for Advokatnævnet,” siger Advokatrådets formand videre.

Advokatrådets undersøgelse af advokat Nicolai Dyhr fortsætter ligeledes.