Trist nyt til disse danskere: Nu er lægerne nødsaget til at holde fra konsultationer om populær medicin

Kamille Isaksen

51 uger siden

|

23/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I løbet af det seneste kalenderår er der blevet udskrevet 389.000 recepter på medicinen.

Dagens topnyheder

Danskernes kamp mod overvægt er intensiveret, men det har haft uventede konsekvenser for landets praktiserende læger. 

En bølge af efterspørgsel efter vægttabsmedicinen Wegovy har tvunget nogle læger til at sætte andre konsultationer på pause for at imødekomme patienternes ønsker.

Det skriver Jyllands-Posten.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Jørgen Skadborg, beskriver den uforudsete udfordring, idet der er kommet meget ekstra arbejde grundet den nye medicin.

"Wegovy-behandling kræver regelmæssige blodprøver, diskussion af virkninger og bivirkninger samt opfølgning, hvilket belaster lægernes tid og ressourcer. For hver dosisændring kræves en individuel samtale.”

I de første otte måneder af året er hele 86.000 danskere blevet godkendt til medicinen Wegovy, hvilket har resulteret i 389.000 recepter. Det er de praktiserende læger, der har stået for flertallet af recepterne. 

Læger har mulighed for at ordinere medicinen til svært overvægtige patienter med en BMI over 30. Hvis overvægtige har en BMI mellem 27 og 30 og samtidig lider af vægtrelaterede helbredsproblemer, er de også berettigede til behandling med Wegovy.

Ud over de rette kandidater henvender også normalvægtige sig i håb om at få ordineret medicinen. Desværre kan dette ikke realiseres i den almene praksis. Dog er der nogle aktører, som er villige til at udskrive medicinen til folk uden for målgruppen.