Trist nyt for disse danskere: Kommune fraråder alt badning

Kamille Isaksen

8 uger siden

|

09/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kommunen advarer samtlige borgere.

Dagens topnyheder

Selvom vejret ikke altid understøtter det, så siger kalenderen, at sommermånederne er over os. 

Der er mange danskere, der har ferie i disse uger, og mange håber nok på at bruge noget af tiden på afslapning i varmen og en enkelt tur i havet eller to.

Nu viser det sig så, at sidstnævnte måske bliver nødt til at vente. 

Det viser sig nu, at det måske ikke er det smarteste at starte dagen ud med en tur i baljen, hvis du bor i Køge Kommune. 

Her bliver borgerne nu advaret mod at bade ved Havnebade ved Køge Marina. 

For højt niveau af bakterier

En nylig opgørelse viser, at der er konstateret et for højt niveau af bakterier i vandet ved Havnebadet, hvilket har fået Køge Kommune til at udsende en advarsel. 

Denne besked er delt på kommunens officielle Facebook-side samt på deres hjemmeside, hvor man informerer om den midlertidige badning forbud.

Kommunen oplyser, at der forventes at blive taget nye badevandsprøver, og resultaterne vil blive offentliggjort den 10. juli. 

Indtil da opfordres alle borgere til at undgå at bade i området.

Kontakt egen læge

"Hvis du har badet i vandet indenfor de sidste par dage og efterfølgende oplevet ubehag, anbefaler vi, at du kontakter egen læge," lyder det i meddelelsen fra kommunen.

Mens borgerne venter på resultaterne af de nye vandprøver, er det vigtigt at følge kommunens råd og undgå badning i Havnebadet for at forhindre eventuelle helbredsproblemer. 

Du kan se opslaget her: