Tidligere TV 2-kendis er gået personligt konkurs

Nicolai Busekist

3 timer siden

|

22/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Den tidligere TV 2-kendis har før trukket overskrifter på grund af sine finansielle problemer. Denne gang er han gået personligt konkurs.

Dagens topnyheder

Hvis du er en blandt mange danskere, der har fulgt med i 'Korpset' på TV 2, så er der en god chance for, at du kan huske Morten Schnedler Grundsøe.

Han har tidligere været en del af programmet som instruktør, men det er ikke tilfældet i den seneste sæson af det populære program. I stedet for at deltage i programmet, ser det ud til, at han har kæmpet med sin økonomi.

I hvert fald fremgår det ifølge Ekstra Bladet af Statstidende, at han er gået personlig konkurs, og derfor er taget under konkursbehandling.

Her fremgår det, at han er blevet begæret konkurs 6. september i år. Samtidig fremgår det også, at det er Boris Frederiksen, der er blevet indsat som kurator i konkursboet.

Frederiksen er også et kendt navn, da han er partner og bestyrelsesformand hos advokatfirmaet Poul Schmith, der er bedre kendt under navnet Kammeradvokaten. Her står han i spidsen for deres insolvensafdeling.

I skrivende stund er der ikke blevet meldt noget ud om, hvem der har begæret Morten Schnedler Grundsøe konkurs. Det vides derfor ikke, hvorfor han er begæret konkurs, eller hvor stor en gæld, der er tale om.

I juli kunne Ekstra Bladet dog afsløre, at han var havnet i problemer hos Skat, der havde taget udlæg for lidt over 400.000 kroner i en ejendom på Fyn, der siden 2011 har været ejet af Grundsøe og hans hustru.

I denne forbindelse fremsatte Grundsøe en påstand om, at staten havde krævet sikkerhed i hans ejendom i et forsøg på at straffe ham, da han havde forsøgt at indsamle penge til en dusør. Pengene skulle bruges til at finde ud af,  hvem der stod bag sabotagen på Nord Stream 2-gasledningen. 

Ifølge Ekstra Bladet har han dog ikke afsløret dokumentation for dette. I forbindelse med konkursen har han antydet, at det er den førnævnte skattegæld, der nu har medført, at han er blevet erklæret konkurs. Men han nægter at anerkende gælden, hvorfor han har i sinde at anke afgørelsen.

Den tidligere TV 2-kendis har i samme ombæring hævdet, at Fyens Stiftstidende skylder ham mere end to millioner kroner for brug af hans ophavsretsbeskyttede materiale. Det krav afviser Fyens Stiftstidende dog klart.