Terror-sag i Danmark rystede hele befolkningen: Nu er der nyt

Emil Martesen

36 uger siden

|

10/01/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk / OBS: Genrefoto
Foto: Presse-fotos.dk / OBS: Genrefoto
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Det kom som et vaskeægte chok for hele befolkningen, da der for godt en måned siden blev indkaldt til pressemøde i kølvandet på en stor antiterror-aktion.

Og selvom det lige siden har været sparsomt med detaljer, så har Retten på Frederiksberg løftet sløret for, at de har besluttet at forlænge varetægtsfængslingen af tre personer i en terrorsag.

Disse personer er en del af en gruppe på i alt syv, der blev anholdt i december i en koordineret aktion af Københavns Politi og PET.

De tre personer, en 58-årig mand, en 20-årig kvinde og en 19-årig kvinde, skal forblive bag tremmer indtil 6. februar 2024.

Det skriver TV 2.

Den 20-årige kvinde blev anholdt efter sin hjemkomst fra en charterferie, men det i skrivende stund endnu uklart, om det formodede terrorangreb var planlagt i Danmark eller udlandet.

Retsmødet, der fandt sted bag dobbeltlukkede døre, understreger sagens følsomhed og kompleksitet.

TV 2s retskorrespondent, Astrid Søndberg, lagde ikke skjul på, at hemmeligholdelsen skyldes, at tre af de sigtede fortsat er varetægtsfængslet in absentia.

Interessant nok er en af de mænd, der er varetægtsfængslet in absentia, et højtstående 27-årigt medlem af den forbudte bande Loyal to Familia (LTF).

Præcis hvilken form for handling, som PET og politet mener at have stoppet med sit indgreb, står heller ikke klart.