De 50.000 mennesker i den belejrede oprørsby Douma i Syrien har for første gang i 18 måneder fået medicin og andre sundhedsforsyninger.
FN's sundhedsorganisation, WHO, meddeler i Geneve, at den har haft to lastbiler pakket med medicin med i en nødhjælpskonvoj, som er nået frem til byen, der ligger i provinsen Damaskus.
Lastbilerne skal være kommet frem i lørdags.
- Det var første gang siden november 2012, da belejringen af byen begyndte, at medicinal hjælp kom frem, siger WHO i en erklæring.
Konvojen var stykket sammen af en stribe FN-organisationer og Syrisk Røde Halvmåne, en søsterorganisation til Røde Kors.
I konvojen var der også fødevarer og andre forsyninger.
Aktivister, der var med i konvojen, fortæller, at Douma blev udsat for to luftangreb, mens nødhjælpen blev distribueret.
Næsten halvdelen af byens indbyggere har ifølge oplysningerne fra WHO brug for medicinsk hjælp, herunder pleje efter operationer og livsvigtige medikamenter.
Douma ligger i Øst Ghouta-området i en afsides liggende del af Damaskus-provinsen. Der er omkring en million indbyggere i dette område, og de har syv funktionsdygtige hospitaler.
I den landlige del af den samlede Damaskus-provins, altså den del, der ligger uden for hovedstaden af samme navn, er der ifølge WHO kun et offentligt hospital i drift per 567.200 indbyggere.
/ritzau/AFP