Svnesk fodboldfan er død efter optøjer

admin

|

30/03/2014

Dagens topnyheder

En svensk fodboldtilhænger er søndag død efter i forbindelse med Allsvenskan-kampen mellem Helsingborg og Djurgården, som den afdøde var fan af.

Yderligere fire personer er kørt på hospitalet med skader efter voldsomme sammenstød mellem de to klubbers fans.

Det skriver Aftonbladet.se.

Manden, der var trofast fan og far til fire børn, blev bragt til hospitalet i Helsingborg. Kort efter klokken 16 meddelte politiet, at han var død.

- Han er død på hospitalet.

- Alt er inde i en akut fase. En person er død under kampen, og vi er ved at efterforske, hvad der skete, siger politibetjent Ewa-Gun Westford fra Skåne Politi til Aftonbladet.

Optøjerne er angiveligt sket forud for kampen, hvor fanklubben Järnkaminerna havde over 1000 fans med i busser og tog til sæsonens åbningskamp i Helsingborg.

Præcis hvad der skete er stadig uklart, men ifølge politiet blev den nu afdøde Djurgården-tilhænger formentlig slået med en genstand i hovedet i centrum af byen.

Djurgården skriver søndag på sin hjemmeside:

- En Djurgårdssupporter, der var vej til dagens kamp på Olympia (Helsingborgs hjemmebane, red.) blev mishandlet så hårdt, at han senere afgik ved døden.

- Djurgårdsfamilien er i sorg. Vi kan ikke med ord beskrive, hvad vi føler lige nu. Vores dybeste medlidenhed og tanker går til den afdødes familie og venner.

Da nyheden om dødsfaldet kom frem, begyndte Djurgården-fans at kaste flasker og røgbomber på banen, og kampen blev efter 40 minutters spil afblæst.

Efterfølgende fortsatte urolighederne i Helsingborgs centrum.

Foreløbigt er ingen anholdt i forbindelse med dødsfaldet.

Allerede lørdag aften blev fem personer kørt til sygehuset efter et større slagsmål mellem fodboldfans på en bodega.

Det er det første dødsfald i svensk fodbold siden 2002, hvor en anden fan mistede livet efter et slagsmål mellem AIK- og IFK Göteborg-fans i Stockholm.

/ritzau/