Svindelmistænkt pakistansk leder løsladt i London

admin

10 år siden

|

07/06/2014

Dagens topnyheder

Lederen af Pakistans magtfulde parti Mojahirs Nationale Bevægelse (MQM), Altaf Hussain, er blevet løsladt mod kaution af politiet i London, efter at han tirsdag blev anholdt i forbindelse med en sag om hvidvaskning af penge.

Fredag aften blev han afhørt af politiet i syv timer, skriver BBC. Da han tirsdag blev anholdt, måtte han transporteres til Wellington Hospital, hvor han i forvejen havde en aftale om et helbredstjek.

I juli skal han igen melde sig hos ordensmagten, som i mellemtiden fortsætter efterforskningen.

Den 60-årige partileder flygtede i 1992 fra Pakistan og lever i eksil i Storbritannien. Han mener, at hans liv vil være i fare, hvis han vender tilbage til Pakistan.

Anholdelsen af Altaf Hussain fik tusindvis af mennesker til at gå på gaden i Pakistans største by, Karachi, hvor MQM har stor opbakning. Da nyheden om hans løsladelse nåede Pakistan, udbrød der omvendt jubel i gaderne.

Det etniske parti MQM repræsenterer millioner af urdutalende muslimer, hvis familier indvandrede til Pakistan ved dets oprettelse i 1947.

Altaf Hussain er en af Pakistans mest omstridte ledere. Han er efterlyst for drab i sit hjemland, og han er kendt for stærkt opflammede taler til sine tilhængere gennem en telefon forbundet til en højttaler.

Iagttagere siger, at han reelt styrer store dele af Karachi, der har 18 millioner indbyggere, fra sit hjem i London.

Altaf Hussain, MQM og nogle af hans nærmeste er genstand for myndighedernes opmærksomhed i flere sager. En af dem undersøger, om han har opildnet til vold i Pakistan gennem sine taler.

I en anden sag granskes det, om MQM betaler korrekt skat i Storbritannien.

/ritzau/