Sprød, blød, sød og salt chokolade-karameltærte: Dine smagsløg vil takke dig

Laura Nygaard

|

25/05/2015

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Med denne sprøde, bløde og søde drøm af en kage, kan man næsten ikke gå galt i byen.

Home Cooking Adventure har lavet en opkrift, der kombinerer en sprød mandelbund med salt klistret karamel og bittersød chokolade.

Hun skriver selv, at den ikke er svær at lave - det svære er at vente på, at dejen sætter sig, så du kan pynte og spise. Velbekomme.

Til en kage på 6-8 portioner skal du bruge:

Mandelbund:
160 gram mel
30 gram blendede mandler
30 gram usødet kakaopulver
50 gram sukker
1/4 teske salt
110 gram cold usaltet smør i små stykker
1 teske vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
1 æg
1-2 spiseskeer koldt vand

Karamel:
300 gram sukker
1 dl vand
120 gram fed fløde
70 gram usaltet smør
1 teske salt

Chokoladeganache:
120 gram fed fløde
120 gram hakket bitter chokolade

Saltflager til at drysse over

Se hvordan du bager den vidunderlige kage i videoen herunder:

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: