SAS-fly nødlandede i Kastrup Lufthavn: Årsagen er helt skør

Mathias Madsen

1 time siden

|

21/09/2024
Et SAS-fly nødlandede onsdag i Kastrup Lufthavn af en vanvittig årsag.

Dagens topnyheder

Onsdag fik en dame på et SAS-fly på vej fra Oslo til Malaga et stort chok, da hun åbnede sin udleverede mad, og faktisk endte det med at få hele flyet til at nødlande i Kastrup Lufthavn.

Det skriver flere danske og internationale medier; herunder BBC.

Da damen åbnede for den udleverede mad, var der nemlig en ubuden gæst ombord. Det har Jarle Borrestad, som sad ved siden af damen ombord på flyet, forklaret.

Ifølge ham sprang en levende mus ud af æsken med det udleverede flymad, da damen åbnede for det, og selvom man må antage, og det var overraskende for passagererne, så tog alle det meget roligt og "overhovedet ikke stresset," har Borrestad forklaret.

Han har dog forklaret, at han lige trak sine strømper op over buksebenene, så musen ikke kunne løbe ind i hans bukser.

SAS har bekræftet, at et fly onsdag nødlandede på grund af en "blind" passager.

Nødlanding og forsinkelse

Flyselskabets personale tog tilsyneladende ikke så let på situationen, som passagererne angiveligt gjorde. Uønskede passagerer er nemlig ikke noget, man tillader i luftfartsbranchen.

Særligt gnavere gør man ifølge BBC meget for at undgå, da de udgør en sikkerhedsrisiko, fordi de har for vane at gnave i alverdens ting; herunder ledninger.

Derfor igangsatte man en standardprocedure, som indbar en nødlanding, da man opdagede musen, og flyet, som var på vej mod solrige Malaga, landede derfor straks i Kastrup Lufthavn i regnfulde Danmark.

Det var næppe der, passagererne havde drømt om at komme hen, men passagererne kom heldigvis hurtigt ombord på et andet fly, som fløj dem til Malaga i Spanien, og ifølge Borrestad blev de kun forsinket "nogle timer."

Ifølge SAS-talsperson Oystein Schmidt sker hændelser som dette "ekstremt sjældent," og udover at nødlande flyet, har man også igangsat en undersøgelse hos leverandøren af mad, som skal sikre, at en lignende situation ikke opstår igen.