Salget af minkskind er tilbage i normal business

admin

|

10/02/2014

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der har været spænding op til åbningen af året første store minkauktion, da de danske minkavlere var nervøse for, om skindene ville kunne gå til en fornuftig pris.

Det er dog gået bedre end ventet, siger Tage Pedersen, der er formand for Kopenhagen Furs bestyrelse og medarrangør af minkauktionen, hvor der frem til lørdag ryger mere end syv millioner skind under hammeren.

- Vi er rigtig godt tilfredse, lyder det fra Tage Pedersen, der efter en dags handel uddyber:

- Hvis vi starter med i går (søndag, red.), så var vi meget nervøse op til vores første store auktion i den her sæson, fordi vi har haft en meget stor produktionsudvidelse i verden på omkring 20 procent.

Bestyrelsesformanden forklarer, at han og kollegerne var nervøse for, om man kunne afsætte tilstrækkeligt med varer.

- Heldigvis startede vi noget bedre i går, end vi havde forventet. Vi havde 100 procent salg og til en fornuftig pris. Ikke en pris, der var nær så høj som sidste år, men det er gået tilbage til normalt prisniveau, siger Tage Pedersen og fortsætter:

- I dag (mandag, red.) er vi fortsat, og der er det faktisk gået lidt bedre end i går. Så vi er fortrøstningsfulde.

Tage Pedersen kan berette, at minksalget er tilbage i "normal business", efter at prisen de sidste måneder er faldet fra 600 kroner til 450 kroner for et skind.

- Det gør selvfølgelig, at en minkavler i Danmark kommer til at tjene noget færre penge, men det gør også, at vi får vores marked udvidet igen, siger han og fortsætter:

- Det har været svært at sælge minkjakker i Europa de sidste par år, fordi prisen har været alt for høj. Nu får vi en mere normal pris, og det vil sige, at vores marked udvider sig og det specielt i Europa.

Blandt køberne af minkskindene er det fortsat kinesere, der er den helt store spiller på auktionen, siger bestyrelsesformanden.

- Det har de været igennem flere år, og det er de også i dag, påpeger Tage Pedersen, der kan afsløre nye spillere på markedet for minksalg:

- Der er dog en lille tendens til, at to europæiske lande begynder at købe mere og fabrikere mere, og det er Grækenland og Tyrkiet.

Minkavlen i Danmark har i en årrække været landbrugets guldfugl, som sidste år rundede en årsomsætning på 13 milliarder kroner og med en tredobling af priserne siden 2009.

/ritzau/