Særlige skilte skaber hovedbrud for bilisterne på motorvejen: Sådan skal du forholde dig

Emil Martesen

31 uger siden

|

14/03/2024
Nyheder
Foto: Google Street View
Særlige skilte skaber hovedbrud for bilisterne på motorvejen.

Dagens topnyheder

På motorvejen mellem Aarhus og Horsens hersker der for tiden stor forvirring blandt bilisterne. Årsagen er de mange hastighedsskilte, der enten dikterer 80 eller 110 kilometer i timen, hvoraf nogle tilsyneladende er sat op uden synlig grund.

Denne skilteforvirring, der skyldes omfattende vejarbejder, som forventes at stå på indtil 2026, har fået flere bilister til at rynke på næsen og undre sig over, hvor hurtigt de egentlig må køre.

John Kjærsgaard, projektchef ved Vejdirektoratet, forklarer, at skiltningen tjener et dobbelt formål: Dels at beskytte vejarbejdere, der kan være svære at spotte for den almindelige bilist, og dels at forebygge uheld ved at regulere trafikken forbi indsnævrede vejbanelinjer og vejarbejdsmaterialer:

"Vi er flere steder ved at udvide broerne de steder, hvor veje går under motorvejen. Eksempelvis Lillerupvej nær Gedved. Der er altså folk på arbejde under motorvejen, men det kan være svært at se, og derfor er der ofte nogle trafikanter, som kontakter os med en undren over de skilte, der begrænser hastigheden", siger John Kjærsgaard til TV 2 Østjylland og påpeger, at Vejdirektoratet bestræber sig på at tilpasse den skiltede hastighed, så den svarer til forholdene på stedet:

"Det er helt efter reglerne, når vi sætter de her skilte op, men de skal naturligvis ikke være til at misforstå. Det handler om at beskytte de folk, som arbejder derude, men det er også for at beskytte bilisterne fra at køre ind i nogle af vores materialer som kegler og trafikværn, der indsnævrer kørebanen".

Når arbejdet intensiveres efter påske, og motorvejen udvides ved Hedensted og Hornstrup, vil bilister igen stå overfor ændrede trafikforhold og hastighedsbegrænsninger. Dette arbejde er en del af en større plan, der involverer nedrivning og genopbygning af otte broer langs E45, og det vil i perioder medføre fuld spærring af motorvejen.