Sådan har du aldrig set Putin før: Deler rørende barndomsminde

Emil Martesen

41 uger siden

|

06/12/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sådan har du aldrig set den russiske diktator før.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at Ukraine og Rusland i øjeblikket befinder sig i en højspændt konflikt. Det kan også tælles på én hånd, hvor mange dage der går før endnu en uhyggelig ny historie ser dagens lys.

Men ikke desto mindre er historien en helt anden denne gang. 

I en overraskende åbenbaring delte den russiske præsident Vladimir Putin et bevægende barndomsminde, som har forundret mange.

Under et offentligt møde med ungdomsgruppen 'Bevægelsen af de Første' i Pyatigorsk, genfortalte Putin en hændelse fra sine tidlige år, der involverede hans mor.

Putin lagde ikke skjul på, hvordan han som barn blev sat i skammekrogen af sin mor som en form for disciplinering. Detaljerne omkring hans uartighed er stadig uklare, men historien tog en uventet drejning. Efter en periode med streng overvågning spurgte hans mor, om han var klar til at undskylde.

Det skriver Ura News

Og ifølge mediet endte fortællingen, som Putin valgte at fortælle den, med at hans mor tilgav ham og udtrykte sin kærlighed gennem et kys, hvilket befriede ham fra skammekrogen.

"Det er en intim ting. Mor satte mig i skammekrogen. Og med tiden spurgte hun, om jeg ville bede om tilgivelse. <…> Hun begyndte at kysse mig, trak mig ud af skammekrogen, og det var der, hele historien endte. Men hvordan hun gjorde det, er en helt anden samtale", udtalte Putin.

Denne fortælling, som mangler detaljeret kontekst, har vakt nysgerrighed og en smule forundring blandt lyttere og analytikere.

Den russiske præsident, kendt for sin reserverede og ofte gådefulde offentlige persona, fremlagde dette minde som svar på et spørgsmål om hans venligste barndomsminder. Historiens enkelthed og intimitet står i skarp kontrast til Putins sædvanlige offentlige image.

Ifølge en rapport fra det russiske statsmedieagentur TASS fandt hændelsen sted, da Putin var omkring 3 eller 4 år gammel - men manglen på detaljer i Putins beretning har fået nogle observatører til at spekulere over de underliggende betydninger eller implikationer af dette minde. Historiens usædvanlige natur har endda ført til forslag om, at den kunne drage fordel af psykologisk fortolkning.

Putins barndom, tilbragt i det udfordrende miljø i Sovjet-tidens Leningrad (nu Sankt Petersborg), var præget af vanskeligheder. Han har tidligere beskrevet, hvordan han voksede op i en lille, rottebefængt lejlighed, en skarp kontrast til hans nuværende position som Ruslands langvarige leder.