Det har for alvor sat sine spor: Trist nyt for Putin

Emil Martesen

39 uger siden

|

04/12/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Krigen har sat sine spor for den russiske præsident.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at Ukraine og Rusland i øjeblikket befinder sig i en højspændt konflikt. Det kan også tælles på én hånd, hvor mange dage der går før endnu en uhyggelig ny historie ser dagens lys.

Men hvis man lader øjnene hvile ned over det samlede overblik siden invasionen på Ukraine den 24. februar 2022, så har Rusland oplevet betydelige tab af tropper.

Ifølge en rapport fra Ukraines Væbnede Styrkers Generalstab, har det russiske militær mistet i alt 332.810 soldater. Dette tal inkluderer 770 tab, som de russiske styrker led alene i løbet af den seneste dag.

Men det stopper ikke her. 

Rapporten uddyber omfanget af Ruslands militære tab, herunder 5.580 tanks, 10.401 pansrede kampkøretøjer, 10.451 køretøjer og brændstoftanke, 7.961 artillerisystemer, 913 multiple raket affyringssystemer, 602 luftforsvarssystemer, 323 fly, 324 helikoptere, 6.017 droner, 22 skibe og både, samt en ubåd. Disse tal afspejler konfliktens intense og vedvarende natur.

Væsentlige udviklinger rapporteret den 3. december inkluderer øget russisk infanteriaktivitet i det sydøstlige område, som udtalt af en ukrainsk general.

Andre betydningsfulde begivenheder omfatter Ukraines undersøgelse af anklager om, at russiske tropper har henrettet to ukrainske krigsfanger, et russisk angreb på Kherson, der resulterede i tab, og intensiverede russiske styrker på den sydøstlige frontlinje.

Det er vigtigt at bemærke, at disse tal er rapporteret af ukrainske kilder og derfor ikke kan verificeres uafhængigt for at være 100% nøjagtige.

Kompleksiteten og foranderligheden i krigssituationer gør det ofte udfordrende at bekræfte præcise tal. Ikke desto mindre giver disse rapporterede tal indsigt i konfliktens omfang og den tunge pris, den har haft på de russiske militærstyrker.