Så er det afgjort: Her er Venstres nye formand

Kamille Isaksen

43 uger siden

|

09/11/2023
Nyheder
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Selvom de fleste nok havde regnet med, at dette partimedlem ville stille op til formandsposten, havde de nok ikke regnet med, han ingen modstandere ville få.

Dagens topnyheder

Den 23. oktober traf den nu tidligere formand Jakob Ellemann-Jensen en skelsættende beslutning om at træde tilbage som formand for Venstre. En beslutning som derfor førte til spekulationer om, hvem der kunne tage over. 

Stephanie Lose har også været en potentiel kandidat til formandsposten og været oppe at vende flere gange i debatten. Imidlertid ser det nu ud til, at Troels Lund Poulsen uundgåeligt vil overtage styringen af partiet.

Ingen andre kandidater har kastet deres hat i ringen i formandskampen, og fristen for tilmelding udløb onsdag aften ved midnatstid. 

Dette har efterladt Troels Lund Poulsen som den eneste kandidat til formandsposten, hvilket Venstre officielt har bekræftet i en pressemeddelelse.

Valget af den nye formand vil officielt finde sted på Venstres landsmøde, der afholdes i Herning den 18. og 19. november. Partiet understreger, at det først er efter valget, at Troels Lund Poulsen vil formelt indtræde som Venstres nye leder.

"Først når valget er overstået, vil Troels Lund Poulsen være formand for Venstre." Dette betyder, at Troels Lund Poulsen vil skulle vente lidt endnu, inden han officielt tager styringen af Venstre og begynder at forme partiets politik og retning.

Selvom det er Troels Lund Poulsen som ser ud til at blive partiets nye formand, kommer det til at ske i en tæt alliance med Stephanie Lose. De to har tidligere dannet duo, da Jakob Ellemann-Jensen var sygemeldt. 

Efter udmeldingen om Ellemanns tilbagetræden delte Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose et fælles opslag på Instagram, som kan ses her: