Virksomheden LEPO i Hedehusene kalder en række produkter tilbage efter fund af listeria i to slags fødevarer. Det meddeler Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
Det er i forbindelse med LEPOs egenkontrolprøver, at det er kommet frem, at listeria-bakterien er i henholdsvis kogt, sprægt oksebryst og i grovhakket leverpostej.
Læs også: Dårligt nyt for rygere: Ulovlige cigaretter indeholder menneskeafføring
Det drejer sig om:
Kogt sprængt oksebryst, gammeldags
Batch nr.: 41322
Pakkedato: 18/8-2014
Mindst holdbar til dato: 17/9-2014
Varenr.: 541
Registreringsnummer: DK2059EF
Leverpostej grovhakket, bagt
Nettovægt: 950 g
Batch nr.: 41722
Pakkedato: 18/8-2014
Mindst holdbar til dato: 17/9-2014
Varenr.: 108
Registreringsnummer: DK2059EF
Disse er solgt til storkøkkener og cateringvirksomheder, oplyser Fødevarestyrelsen.
Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med
Symptomerne på listeria er influenza lignende såsom feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan Listeria monocytogenes forårsage meningitis og blodforgiftning.
Folk, der ligger inde med de to pågældende produkter bør straks smide dem ud eller aflevere dem tilbage til leverandøren.