S: Fattigdomskurven er knækket

admin

10 år siden

|

21/05/2014

Dagens topnyheder

Uligheden er faldende i Danmark. Det viser en ny rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Fra 2011-2012 er antallet af økonomisk fattige danskere faldet, og det glæder socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

- Jeg har lært hjemmefra, at man skal måle et samfund på, hvordan det behandler de fattigste 10 procent. Nu er fattigdomskurven og børnefattigdomskurven langt om længe knækket, siger hun i en pressemeddelelse.

- Fattigdommen i Danmark var stærkt stigende op gennem nullerne, men nu falder fattigdommen helt generelt og børnefattigdommen i særdeleshed. Vi er så småt på vej den rigtige vej.

Socialordføreren slår samtidig fast, at regeringen på ingen måde er i mål endnu.

- Vi vil stadigvæk arbejde målrettet efter at nedbringe fattigdommen i Danmark, og det har vi nu fået et enestående værktøj til, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, glæder sig også over de positive tal fra rapporten. Men understreger ligeledes, at der er lang vej endnu.

- Vi skal fortsat øge indsatsen for at mindske fattigdommen. Vi skal især sikre at børn i fattige familier får et bedre liv. Her er vi ikke i mål, siger hun i en pressemeddelelse.

- Det handler om at sikre øget økonomisk lighed også fremover. Men det handler også om tiltag på den lange bane – blandt andet om at sætte ind over for børn, der bor i familier uden tilstrækkeligt med overskud og sikre, at de ikke mærkes af det i deres fremtidige liv.

I 2012 var omkring 39.000 danskere økonomisk fattige. Det svarer til 0,7 procent af befolkningen. Af den gruppe er omkring 7900 børn. Det svarer til 0,8 procent af alle børn i Danmark.

Det er første gang, at regeringen laver en redegørelse over fattigdommen i Danmark.

I 2013 fastsatte regeringen en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. Det betyder, at en person i Danmark vil være fattig, hvis han eller hun i tre år har haft en disponibel indkomst på under 103.200 kroner om året.

/ritzau/