Ryanair-tur udviklede sig til et vaskeægte mareridt: Næsten alle efterlades i chok, når de hører om den forfærdelige rejse

Emil Martesen

64 uger siden

|

14/06/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der var ikke meget at skrive hjem om for de i alt 180 passagerer.

Dagens topnyheder

En tur, der skulle have været en mindeværdig ferieoplevelse, blev i stedet et vaskeægte mareridt. 

Det løfter en ung kvinde sløret for, da hun delte sin oplevelse med det franske medie France3-regions

"Vores fly skulle have lettet mandag kl. 11.40, men det blev først forsinket til kl. 15.15 og derefter kl. 17.00. Vi gik om bord i flyet og ventede i mere end en time, før vi blev bedt om at stige af på ny”. 

Ventetiden fortsatte i lufthavnslobbyen indtil sent på aftenen. 

Og kvinden lagde heller ikke skjul på, at det var et sandt mareridt, som de befandt sig i: 

“Vi fik ikke noget at spise, kun vandflasker. Det var forfærdeligt, folk var sultne, og nogle havde ikke flere skiftetøj," fortæller den unge kvinde. I alt skulle 184 passagerer ombord på denne Boeing 737 Max-flyvning”, lyder det fra kvinden, inden hun fortsætter: 

“Tidligt tirsdag morgen fik vi besked om, at vi kunne forvente afgang kl. 12.30. Men flyet blev allerede forsinket til kl. 14.30”. 

Og endelig, efter en forsinkelse på 27 timer, kunne flyet lette præcis kl. 15.29. 

Forsinkelsen skulle ses i lyset af et mekanisk problem, der holdt flyet på jorden i 27 timer. 

"Flyet stødte sammen med fugle under starten i Marrakech. Da det landede i Dole, blev der foretaget en inspektion. En af motorernes akustiske paneler skulle udskiftes. Ankomsten af mekanikere, reservedele og selve reparationen tog længere tid end forventet. Hele motordelen skulle adskilles”, lød forklaringen fra Jean-Jacques Berto, direktør for Jura-lufthavnen. 

Han lægger dog ikke fingre imellem, da han i kølvandet på kritikken hævdede, at de havde gjort alt for at tage sig af de i alt 184 passagerer: 

“Vi serverede tre måltider og drikkevarer. Cirka 50 passagerer sov på et hotel, mens andre valgte at tage hjem og sove," tilføjer Jean-Jacques Berto. Cirka 40 passagerer valgte at blive på lufthavnsområdet, hvor et gymnasium blev tilbudt som overnatningssted. Uundgåeligt opstod der spændinger efter alle disse timers venten og usikkerhed. 

Den rejsende, der delte sin vrede, svor dog aldrig at flyve med dette flyselskab igen.