Qvortrup bedyrer sin uskyld i store avisinterviews

admin

10 år siden

|

23/05/2014

Dagens topnyheder

Se og Hør-sagen har allerede kostet Henrik Qvortrup jobbet som politisk kommentator på TV2, og nu er spørgsmålet om hans medvirken i sagen betyder en tur i fængsel, efter at ugebladet er beskyldt for at betale en kilde for at allure kendte og kongeliges kreditkorttransaktioner.

I interview til tre store dagblade afviser Henrik Qvortrup, at han fik at vide, hvor den såkaldte tys-tys-kilde fik sine informationer fra, og han afviser ligeledes at indtage en hovedrolle i indsamlingen af oplysninger om kendte og kongelige.

- Jeg ved, at jeg er blevet introduceret til den kilde, men jeg har ingen erindring om det. Der kom mange kilder ind ad døren. Men jeg kan læse mig til, at det har været i 2008.

- Jeg har ikke tænkt, at der sidder en mand i underbukser og ulovligt hacker sig ind i systemer, siger Henrik Qvortrup til Berlingske.

Han forsvarer sig med, at det er længe siden, han sad som chefredaktør på ugebladet Se og Hør, og hukommelsen svigter ham, når han skal forklare, hvordan samarbejdet med tys-tys-kilden kom i stand.

- Og jeg har jo allerede sagt, at mine alarmklokker burde have ringet i forhold til den kreditkortkilde, siger han til Politiken.

Spørgsmål: Hvorfor gjorde de ikke det?

- Det her sker lige før, jeg forlader Se og Hør til fordel for TV2. Måske var jeg mentalt på vej væk og ikke så opmærksom, som jeg burde have været. Jeg ved ikke, om det holder i byretten, men derfor kan det jo godt være en legitim forklaring, siger han til dagbladet.

Undervejs i sin karriere er Qvortrup kendt for at gå hårdt til de personer, der optræder i hans journalistik. Både kendte, kongelige og politikere på Christiansborg har oplevet at være i søgelyset og har slået sig på mediedamptromlen.

Derfor erkender Qvortrup da også, at han de seneste uger er blevet sit eget idealoffer, den som alle medierne jagter.

- Den her historie har alt. Vi har noget påstået hacking, der er vildt oppe i tiden, vi har nogle forurettede, der er kendte. Vi har tilmed et kongehus, der er blandet ind i det. Vi har nogle politikere, der begynder at røre på sig. Tilmed en tidligere statsminister.

- På skurkesiden har vi den skaldede hævner. Svinet over dem alle. Sladrekongen. Manden som i mange år har været et horn i siden på mange folk, siger han med en vis galgenhumor til Børsen Weekend.

/ritzau/