Tusinde danskere kan nu indløse skattefrie kroner: Sådan gør du

Emil Martesen

2 timer siden

|

25/10/2024
Nyheder
Foto: aof3061/Shutterstock
Foto: aof3061/Shutterstock
Tusinde danskere kan nu indløse skattefrie kroner.

Dagens topnyheder

En stigning i salgspriserne i september fik ejerlejlighederne til at bryde prisloftet, og de endte for første gang på et gennemsnit på over tre millioner kroner - og det betyder flere skattefri kroner til ejerne, hvis de vælger at sælge.

Helt præcist kostede en ejerlejlighed i gennemsnit 3.005.550 kroner i september måned.

”Lejlighedspriserne har hele året ligget og vippet frem og tilbage på et gennemsnit lige under tre millioner. Da priserne steg i kølvandet på sommerferien, var det det sidste nyk, der fik prisen op over tre millioner,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden ifølge en pressemeddelelse.

Svært at bevare pessimismen 

Det er ikke unaturligt, at prisen på ejerlejligheder er i en opadgående kurve.

Boliger i byerne er altid i høj kurs, hvilket trækker priserne op. Alligevel er det et opsigtsvækkende tidspunkt, at gennemsnittet bryder tre millioner-grænsen.

”Vi har snakket meget om de nye boligskatter og om den stilstand, vi forventede på især ejerlejlighedsmarkedet i år, men det er efterhånden svært at finde et eneste parameter, hvor lejlighedsmarkedet ikke er i fremgang, og det er svært at bevare pessimismen,” siger Birgit Daetz.

Så store var lejlighederne

Ser vi på størrelsen af de ejerlejligheder, der er blevet solgt, ligger september måned ganske gennemsnitligt. Den høje salgspris skyldes altså ikke, at der er solgt ekstraordinært mange store lejligheder.

47 procent af de solgte ejerlejligheder var mindre end 75 kvadratmeter store, mens 50 procent havde en størrelse på mellem 75 og 149 kvadratmeter. 3 procent af de solgte ejerlejligheder var oppe i den helt store størrelse mellem 150 og 224 kvadratmeter.