Putin vil bremse illegal passage til Ukraine

admin

10 år siden

|

07/06/2014

Dagens topnyheder

Ruslands præsident, Vladimir Putin, beordrer den russiske efterretningstjeneste, FSB, til at skærpe kontrollen ved grænsen til Ukraine, skriver Reuters.

Formålet er at forhindre personer i illegalt at passere grænsen, rapporterer russiske nyhedsbureauer.

Ordren kommer dagen efter, at Putin mødtes med en række internationale ledere i Frankrig i anledning af 70-års-markeringen af D-dag.

Her opfordrede Barack Obama, USA's præsident, Rusland til at opgive støtten til prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

Rusland er blandt andet blevet beskyldt for at sende våben over grænsen, ligesom russere efter alt at dømme har kæmpet side om side med separatisterne.

AFP skriver, at Putin har bedt grænsevagterne tage alle nødvendige tiltag i brug for at forebygge illegal passage, efter at Kijev torsdag oplyste, at tre grænseposter var blevet indtaget af separatister.

Vladimir Putin mødtes fredag med Ukraines nyvalgte præsident, Petro Porosjenko, for at diskutere mulighederne for en fredelig løsning på den ukrainske konflikt.

- Dialogen er begyndt, og det er en god ting, sagde Porosjenko til ukrainsk tv efter det 15 minutter lange møde.

Han tilføjede, at en repræsentant for Rusland vil rejse til Kijev for at diskutere "de første skridt" til at få bilagt konflikten med de prorussiske militser i det østlige Ukraine.

Putin hilste tiltaget velkomment, men understregede samtidig, at Ukraine må stoppe sine "afstraffende" militære operationer i det sydøstlige Ukraine.

/ritzau/