Putin udsender vigtig besked

Emil Martesen

41 uger siden

|

03/12/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin løfter sløret for en vigtig besked.

Dagens topnyheder

Den russiske præsident Vladimir Putin har erklæret en betydelig forøgelse af den russiske hærs størrelse. Et træk, der ses som en reaktion på, hvad han beskriver som 'NATO-blokkens aggressive aktiviteter'.

Ifølge AFP, vil den russiske militærstyrke opleve en stigning på 15 procent i antallet af soldater, hvilket svarer til svimlende 170.000 nye aktive soldater.

Denne meddelelse kommer midt i den igangværende konflikt i Ukraine, hvor både Rusland og Ukraine kæmper for at vinde terræn og øge deres styrker.

Den russiske militærledelse tilskriver denne udvidelse de voksende trusler, landet står overfor, knyttet til den særlige militæroperation og NATOs fortsatte ekspansion. Denne stigning i hærens fuldtidsstyrke ses som et 'tilstrækkeligt' svar på den opfattede NATO-trussel.

Det skriver Dagens.com.

Til trods for denne udvidelse forsikrer det russiske militær, at det ikke vil påvirke værnepligten eller andre russiske mobiliseringskampagner, som har mødt ekstrem upopularitet i Rusland. Mange russiske mænd har forsøgt at forlade landet efter Putins ordrer om efterfølgende mobiliseringer.

Rusland skifter angiveligt taktik og fokuserer på fjerntliggende regioner og tilbyder attraktive økonomiske incitamenter i sine rekrutteringskampagner.

Den russiske opposition lægger dog ikke skjul på, at dette i bund og grund er en 'skjult' mobilisering, hvor mænd fortsat bliver indkaldt til hæren sporadisk.

For nylig blev det afsløret, at Putin benådede dømte kannibaler og sendte dem til frontlinjerne i Ukraine.

Men det stopper ikke her.

Der er også fremkommet rapporter om, at russiske styrker bruger ukrainske krigsfanger i deres hær, hvilket potentielt overtræder international lov.

Ifølge tænketanken ISW, som rapporteret af CNN, har de russiske myndigheder sandsynligvis tvunget ukrainske krigsfanger til at deltage i en 'frivillig' formation for at kæmpe i Ukraine, en klar overtrædelse af Genevekonventionen om krigsfanger.

Putins udmelding og de efterfølgende militære handlinger fremhæver de eskalerende spændinger og de komplekse dynamikker i den igangværende konflikt i Østeuropa.