Stort slag for Putin

Emil Martesen

41 uger siden

|

01/12/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stort slag for Putin i Rusland-Ukraine-konflikten.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at Ukraine og Rusland i øjeblikket befinder sig i en højspændt konflikt. Det kan også tælles på én hånd, hvor mange dage der går før endnu en uhyggelig ny historie ser dagens lys.

Og denne historie er ingen undtagelse.

Russernes styrker har nemlig forgæves forsøgt at rykke frem i seks forskellige retninger på den ukrainske front.

Sådan lyder meldingen fra generalstaben for de væbnede styrker i Ukraine.

Pr. aftenen den 30. november har der været 73 kamphandlinger, hvor Rusland har gennemført 1 missilangreb og 43 luftangreb, samt 34 angreb ved brug af flerstrenget raketartilleri (MLRS).

Generalstaben rapporterede i samme ombæring, at de russiske besættelsestropper igangsatte 7 angreb med Shahed-136/131 angrebsdroner i løbet af dagen, hvoraf 5 blev ødelagt af de ukrainske luftforsvarsstyrker.

Men det stopper ikke her.

I retningen af Kupyansk, med støtte fra luftvåbenet, gennemførte fjenden angrebsoperationer i områderne omkring Synkivka, nordøst for Petropavlivka i Kharkiv-regionen, og Stelmakhivka i Luhansk-regionen.

De ukrainske forsvarsstyrker afviste dog med succes 7 angreb i dette område.

Og de væbnede styrker i Ukraine fortsætter med at holde positioner på venstre bred af Dnipro-floden i Kherson Oblast og tilføjer fjenden skader ved beskydning.

Luftvåbnet i forsvarsstyrkerne udførte 10 angreb på fjendens koncentrationer af personel, våben og militært udstyr samt yderligere et angreb på et anti-luftmissilsystem.

Missilstyrkerne ramte 2 fjendtlige koncentrationer af personel, våben og militært udstyr, 3 anti-luftmissilsystemer, en radarstation og en elektronisk krigsføringsstation.