Putin melder ud én gang for alle: Støtter Kamala Harris fremfor Donald Trump

Emil Martesen

2 uger siden

|

05/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin melder ud én gang for alle.

Dagens topnyheder

Den amerikanske valgkamp er i gang på fulde drøn, og præsidentkandidaten Donald Trump har aldrig været manden, der har været bange for at tale sig selv op. Det har han bestemt heller ikke været i denne omgang.

Den 78-årige tidligere præsident har nemlig overrasket med en noget iøjnefaldende udtalelse. Han mener selv, at hvis han ikke vinder det kommende præsidentvalg i USA, så kan det resultere i udbruddet af tredje verdenskrig.

Ikke desto mindre holder det ikke Ruslands præsident, Vladimir Putin, fra at pege på Kamala Harris som den næste præsident i USA.

Putins kommentar kommer efter tidligere udtalelser, hvor han har givet udtryk for at foretrække den nuværende præsident, Joe Biden, frem for Trump.

Ifølge Putin er Biden mere forudsigelig og en klassisk politiker, hvilket i hans øjne gør ham nemmere at forholde sig til.

Men med Biden ude af billedet om præsidentposten, har Putin nu skiftet fokus til Kamala Harris, som han tilsyneladende ser som et frisk pust i valgkampen:

"Hendes grin er så udtryksfuldt og smittende, at det viser, at alt er fint med hende", lyder det fra Putin under et økonomisk debatforum i Vladivostok.

Han tilføjede i samme ombæring, at dette muligvis også indikerer, at Kamala Harris vil være mindre tilbøjelig til at opretholde sanktioner mod Rusland, en bemærkning der nok skal vække opsigt.

Putin påpegede desuden, at Biden støtter Kamala Harris, og derfor vælger han nu at gøre det samme.

Sår tvivl

Tidligere har amerikanske efterretningstjenester antaget, at Putin i virkeligheden foretrækker Donald Trump.

Den republikanske kandidat har ved flere lejligheder kritiseret omfanget af amerikansk støtte til Ukraine, og det kunne ifølge efterretningerne være en af de primære årsager til, at Putin ville støtte Donald Trump frem for en demokratisk kandidat som Kamala Harris.

Uanset om Putins støtte er oprigtig eller ej, er hans udtalelser med til at skabe debat i den amerikanske valgkamp.

Der er valg i USA den 5. november.