Put dette ned til dine kogende æg: Se så magien ske

Laurids Gjelstrup

1 uge siden

|

09/04/2025
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Put dette ned til dine kogende æg.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Når påsken nærmer sig, og farvede æg står øverst på mange familiers to-do-liste, melder spørgsmålet sig hvert år i de danske køkkener:

Hvordan undgår man, at æggene revner under kogning?

Der findes utallige husråd og gamle køkkentricks, men nu er et nyt og opsigtsvækkende fif begyndt at vinde indpas blandt både erfarne husmødre og professionelle kokke.

Det skriver Flagman

Ud over klassikerne som eddike, salt og natron, som længe har været kendt for at styrke æggeskallerne og holde æggehviden inde, har en noget mere usædvanlig metode vakt interesse: tændstikker eller tandstikker i gryden. Selvom det umiddelbart lyder skørt, er det netop, hvad flere har haft held med.

“Tændstik eller tandstikker forhindrer æggehviden i at sive ud, selvom der er en lille revne i skallen,” lyder forklaringen, og det ser ud til at virke, også selvom ingen præcist ved hvorfor.

Dette er metoden

Metoden er enkel.

Læg 3-5 tændstikker eller tandstikker i gryden med vandet og kog æggene som normalt.

Efter ti minutter og en tur i koldt vand er det tid til at tjekke resultatet, og for mange betyder det færre knækkede skaller og flottere farveæg.

Men teknikken er ikke alt.

Det anbefales at lade æggene stå ved stuetemperatur inden kogning, da kolde æg knækker lettere i varmt vand. Læg dem forsigtigt i gryden, og sørg for, at de ikke ligger for tæt.

Brug koldt vand og sørg for, at det dækker æggene med mindst to centimeter.

Med lidt tålmodighed og en god håndfuld husråd, gamle som nye, kan æggekogning blive en succes, også når farverne skal på, og påskestemningen skal i hus.

Ads by MGDK