Prøv en salat til at lette påsken: Lilla spidskålssalat med smørristede saltmandler

Sabine Murati

9 år siden

|

01/04/2015

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Du kan bruge lilla spidskål, almindelig spidskål, hvidkål, sommerkål eller rødkål til denne salat.

Kombinationen af den sprøde kål, de salte mandler og de syrligt-søde granatæblekerner er altid et kæmpe hit.

Salaten passer godt til både rødt kød og fjerkræ.

Til tilbehør til 4 personer skal du bruge:

800g lilla spidskål
1 stort granatæble
200g mandler
En klat smør
Havsalt
Mild olivenolie
Citronsaft

Snit spidskålen fint. Overhæld kålen med en dressing af saften af ½ citron, 2 spsk. mild olivenolie og havsalt efter smag.

Varm en klat smør op på en pande og rist mandlerne over middel varme indtil de begynder at tage farve. Hæld mandlerne op i en skål og drys med rigelige mængder havsalt. Lad mandlerne køle af inden de hakkes groft.

Skær granatæblet over og bank kernerne ud i en stor skål med en grydeske (slå på bagsiden af det overskårne granatæble og lad kernerne falde ned i skålen).

Overhæld spidskålssalaten med granatæblekerner og grofthakkede saltmandler inden servering.

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: