Det blev kun til fem år i EU-Parlamentet for den tidligere tv-vært Morten Løkkegaard (V), der forlod jobbet hos Danmarks Radio i 2005 efter 15 år.
Det var med et skarpt og kontrolleret image iført italiensk jakkesæt og slips, at en ny standard for en nyhedsværts fremtoning på DR blev sat, da Løkkegaard sammen med sin tætte ven og kollega Steffen Kretz var med til at relancere Søndagsmagasinet i 1997.
Herefter blev det utænkeligt, at en vært på TV-Avisen præsenterede dagens nyheder iført en hyggelig islandsk sweater.
Den nye fremtoning på skærmen sendte flere gange Morten Løkkegaard, der til december bliver 50 år, ind på listerne over landets bedst klædte mænd, mens Søndagsmagasinet for en periode blev det mest sete nyhedsmagasin og ofte satte dagsordenen for, hvad politikere og borgere talte om.
Løkkegaards kritiske interview med kilderne blev en overgang omtalt som "Den Løkkegaardske vridemaskine", der gav knap så heldige efterspil for kilderne, men som gav hæder til Løkkegaard.
Således kom oberstløjtnant Per Dahl under et interview til Søndagsmagasinet til at udtrykke sin forståelse for brugen af tortur i krigs- og terrorsituationer.
I kølvandet på Løkkegaards afsked med DR, som han selv begrundede med mere tid til familiehygge, blev der gisnet om, hvorvidt opsigelsen skyldtes forfængelighed.
Løkkegaard måtte ofte tage TV-Avisens 18.30-udsendelse, fordi Mette Vibe Utzon og Reimar Bo tronede på den mere prestigefyldte udsendelse klokken 21.00.
Ekstra Bladet spekulerede derfor i, om han følte, at de attraktive arbejdsopgaver gik hans næse forbi, men Løkkegaards egen overbevisning endte dog med noget helt tredje.
- Efter 15 år i DR trænger jeg simpelthen til at prøve noget nyt. Jeg tror, jeg ville have brækket mig, hvis jeg om fem år stadig bare sad der og havde ladet det været uforsøgt at prøve noget andet, sagde han dengang til Ekstra Bladet.
I årene efter DR levede Løkkegaard af at være foredragsholder og kommunikationsrådgiver, inden han i 2008 meldte sit kandidatur til EU-Parlamentet for Venstre.
Med hans budskab om, at EU er "spændende og lækkert", ville han gøre EU til noget "mere fedt og mere hypet". Det var stik modsat af Venstre-kollegaen Jens Rohdes budskab, om at han ikke ville sælge EU til danskerne.
Begge kom dog ind i EU-Parlamentet i 2009. Ved søndagens valg blev der dog kun plads til Rohde fulgt af spidskandidaten Ulla Tørnæs.
/ritzau/