Populær dansk festival i fare: Nu er der nyt

Emil Martesen

26 uger siden

|

06/03/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Den seneste tid har den danske festival været meget i mediernes søgelys, og der har været tale om, at festivalens skæbne hang i en tynd tråd. 

Dette har fået arrangørerne bag den velkendte Musik i Lejet-festival til at tage et utraditionelt initiativ i et forsøg på at sikre deres fremtid. 

Det skrev SE & HØR

Men nu er der nyt.

I Gribskov kommune har byrådet stemt for at sikre Musik i Lejets fremtid gennem en ny lokalplan. Denne beslutning baner vej for festivalens lovlydige og afholdelsemodtages med åbne arme af både arrangører og festivalentusiaster. Gribskov byråd har, med et overvældende flertal, stemt for at implementere en lokalplan specifikt designet til at akkommodere den populære festival, Musik i Lejet, i Tisvildeleje.

Det skriver Ekstra Bladet.

Og denne udvikling lover godt for festivalens afholdelse helt efter bogen.

Musik i Lejets arrangører, med festivaldirektør Andreas Grauengaard i spidsen, lægger heller ikke skjul på sin dybe taknemmelighed og lettelse over aftenens afstemningsresultat:

"Det har været vildt, kun fire måneder før festivalen, at skulle stå i denne situation, hvor alt var kastet op i luften, om vi skulle afholde Musik i Lejet til sommer eller ej. Det var vi noget overraskede over", fortæller han og fortsætter:

"Så, vi er selvfølgelig lettede og glade over, at der også politisk er et stort flertal bag vores lokale festival, som vi jo kunne se på de mange glade mennesker der var mødt op i aften for at støtte Musik i Lejet. I aften fejrer vi, og i morgen fortsætter arbejdet med at planlægge sommerens festival i Tisvildeleje. Vi glæder os".