Pilou Asbæk politianmeldt efter restaurantbesøg

Kamille Isaksen

2 timer siden

|

25/09/2024
Nyheder
Foto: Markus Wissmann / Shutterstock.com
Den danske skuespiller er blevet politianmeldt.

Dagens topnyheder

Den danske skuespiller Pilou Asbæk er blevet politianmeldt.

Det sker i kølvandet på en artikel, som Berlingske bragte søndag den 15. september 2024.

Den omdiskuterede artikel har udløst en politianmeldelse mod madanmelder Søren Frank og skuespiller Pilou Asbæk, samt to andre, for deres deltagelse i en opsigtsvækkende begivenhed på Færøerne.

I centrum står beskyldninger om dyremishandling under tilberedningen af dyr, som har skabt oprør hos både dyrevelfærdsaktivister og eksperter.

I Berlingske-artiklen beskriver Søren Frank detaljeret, hvordan en jomfruhummer blev tilberedt ved at koge bagkroppen, mens hovedet stadig var i live, hvilket efterfølgende er blevet kritiseret som en voldsomt uetisk praksis.

Madanmelderen nævner også, at skuespiller Pilou Asbæk smed en levende blæksprutte på en pande, hvilket nu har ført til yderligere anklager om dyremishandling.

Sådan skriver B.T.

Anmeldelsen er indgivet af Valentina Crast, der er kampagnechef hos havmiljøorganisationen Sea Shepherd.

Ser det som et klart brud på loven

Hun understreger, at den færøske dyrevelfærdslov ligner den danske, og at det, der beskrives i artiklen, klart bryder loven.

Valentina mener, at vi indirekte accepterer sådanne overtrædelser, hvis vi ikke reagerer på dem.

Sagen trækker nu tråde til den større debat om dyrevelfærd og etik i madlavning, særligt når det drejer sig om dyr som hummere og blæksprutter, som ifølge ny forskning er i stand til at føle smerte.

Marinbiolog Rune Kristiansen fra Kattegatcentret understreger, at metoder som dem beskrevet af Søren Frank, ikke længere bør have plads i moderne gastronomi.

"Det, der beskrives, er både uetisk og tangerer til dyremishandling," fastslår han.

Sagen er nu overdraget til det færøske politi, som skal undersøge de juridiske aspekter.

Valentina Crast understreger, at hun har en klar forventning om, at det færøske politi vil undersøge sagen og herefter rejse en sigtelse.

På trods af anmeldelsen er hun godt klar over, at sagen formodentlig ikke ender ud i fængselsstraf, men derfor er den ifølge hende stadig vigtig at køre.

"Jeg gør mig ikke nogen forestillinger om, at mishandling af dyr – og slet ikke en blæksprutte og en hummer – kan føre til fængsel, men den sag skal køres, og det er det, jeg prøver på," siger hun.

Søren Frank har valgt ikke at kommentere yderligere på anmeldelsen, har Pilou Asbæk endnu ikke udtalt sig om sagen.