Per modtog hvad der lignede en normal faktura: Nu advarer han disse danskere om falske fakturaer

Emil Martesen

6 uger siden

|

31/07/2024
Nyheder
Foto: GaudiLab/Shutterstock
Nu advarer han disse danskere om falske fakturaer.

Dagens topnyheder

Internettet er blevet en fast del af vores hverdag, og derfor er det afgørende at kunne kende et svindelnummer, når man ser et.

Desværre bliver svindlerne mere og mere kreative i deres metoder, og et godt eksempel på det har nu set dagens lys.

En borger ved navn Per har nu udsendt en advarsel på sin Facebook-profil, hvor han kaster lys over om et florerende svindelnummer, som danskerne skal passe på.

Sagen er den, at han har modtaget en falsk faktura fra NORLYS, selvom han ikke er kunde hos dem.

Ifølge Per ligner svindlen ved første øjekast en almindelig faktura, hvilket kan snyde mange til at tro, at den er ægte.

Det er især bekymrende, da ældre ofte er mere sårbare over for denne type svindel, og derfor opfordrer Per alle til at advare deres ældre familiemedlemmer:

"ADVARSEL!!!! Advar evt. ældre familiemedlemmer. Svindel i værste grad. Kreativiteten fejler åbenbart ikke noget hos disse møgdyr! Ved første øjekast ligner det en ganske almindelig faktura. Men mærkeligt beløb, og de beder så om cpr-nr i sms. Sørgeligt, svinsk, ja! Mangler ord for disse personer. Og så er jeg i øvrigt overhovedet ikke kunde hos NORLYS," skriver Per i sit Facebook-opslag, som samtlige Norlys-kunder bør læse.

Politiet og andre myndigheder har gentagne gange opfordret borgerne til at være på vagt over for mistænkelige henvendelser - især når det drejer sig om at udlevere personlige oplysninger som CPR-numre.

Det er vigtigt at være kritisk over for uventede fakturaer og henvendelser, selvom de ser rigtige ud. Hvis du er i tvivl skal du aldrig foretage noget, før du har undersøgt sagen nærmere.

Du kan se billederne fra Pers Facebook-opslag herunder.

Foto: Facebook