Over en million danskere scorer kassen på coronakrisen

Nicolai Busekist

210 uger siden

|

01/11/2020
Nyheder
Feriepenge
Foto: Shutterstock
Et væld af danskere står til at score kassen på coronakrisen.

Dagens topnyheder

Det bliver ved. Boligpriserne bliver ved med at stige, og det vil tilsyneladende ingen ende tage under coronakrisen.

Det fortæller Nordea Kredit Analyse, der har bearbejdet de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Her stammer de seneste tal fra august, og de viser, at sommerens sidste måned bød på en stigning i huspriserne på 1,4 %. Priserne på ejerlejligheder steg derimod med over det dobbelte: 3 %.

Det vidner om, at en udvikling, der blev sat i gang, da coronakrisen brød ud i februar, endnu ikke er slut.

"Ejendomsprisstatistikken fra Danmarks Statistik betragtes normalt som den mest pålidelige boligprisstatistik i Danmark. Derfor er det dejligt, at den bekræfter, at boligmarkedet er i fin form på trods af coronakrisen og dens afledte økonomiske konsekvenser," fortæller chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergman, ifølge TV2 Lorry.

Særligt Region Hovedstaden oplever store stigninger

Det er især i Region Hovedstaden, at boligerne kan mærke til de stigende priser på både huse og lejligheder.

Ifølge Nordea Kredit lød prisen for et landsgennemsnitlig hus på 140 kvadratmeter på 1.980.000 kroner, da coronakrisen tog sin begyndelse i slutningen af februar.

Siden har priserne været på himmelflugt, da de samlet er steget med 4,1 % siden da. Det vil sige, at det gennemsnitlige hus i dag vil kunne sælges for 2.061.000 kroner.

Det understreges dog over, at tallet dækker over meget store regionale forskelle. Er huset placeret i Region Hovedstaden, vil det være steget med 203.000 kroner, mens det i Region Midtjylland "kun" vil være steget med 112.000 kroner.

I andre regioner er stigningen helt nede på 15.000 kroner. I hele Region Sjælland er den gennemsnitlige stigning på 31.000 kroner.

Det er dog ikke kun husejerne, der kan se formuen vokser. Det gør sig bestemt også gældende for ejere af lejligheder.

Ifølge Nordea Kredit har den generelle stigning for lejligheder været på hele 9 % det seneste år, mens den i Region Hovedstaden har været 9,5 %.

Spørger man Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit er det måske endda en kende for meget:

"Det vækker en smule bekymring for, om der er ved at kommer for meget fart på markedet, og om prisniveauet derved kan gå hen og blive uholdbart," siger hun ifølge TV2 Lorry.