Officielt: Uefa straffer City og PSG med megabøder

admin

10 år siden

|

16/05/2014

Dagens topnyheder

Fodboldklubberne Manchester City og Paris Saint-Germain straffes med bøder på 450 millioner kroner hver af det europæiske fodboldforbund (Uefa) for at have forbrudt sig mod reglerne om økonomisk fairplay.

Uefa er i gang med at indfase reglerne om økonomisk fairplay. I indkøringsperioden har forbundet tilladt klubberne at have et samlet underskud på 45 millioner euro, svarende til 337,5 millioner kroner, i årene frem til 2014.

Det krav har hverken Manchester City eller PSG været i stand til at overholde. City har kort efter Uefa's udmelding meddelt, at klubben i de kommende to sæsoner "skærer væsentligt ned" i forhold til spillerindkøb.

Foruden den økonomiske straf, så må klubberne højst benytte sig af 21 spillere i den kommende sæson af Champions League. Normalt må en trup tælle 25 spillere.

Helt overraskende kommer nyheden ikke. Tidligere på måneden havde en række medier i England og Frankrig opsnappet, at Uefa var klar til at straffe de to klubber hårdt.

Reglerne omkring økonomisk fairplay skal sikre, at klubberne kæmper på lige vilkår. Ud over et loft over klubbernes underskud er det også et krav, at klubberne har en positiv egenkapital og ikke skylder ansatte eller skattevæsnet penge.

Foruden City og PSG er syv andre klubber blevet straffet økonomisk af Uefa. Blandt disse er både tyrkiske Galatasaray og russiske Zenit St. Petersburg, men her er der tale om langt mildere straf.

City vandt Premier League i år, mens PSG blev fransk mester. Begge klubber har stenrige arabiske ejere.

/ritzau/