Forfærdelig fund: Det er ikke første gang

Laurids Gjelstrup

2 timer siden

|

27/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forfærdelig fund.

Dagens topnyheder

Forfærdelig fund har ført til afspærring. Syd- og Sønderjyllands Politi har fundet potentielt farlige syrebomber omkring Sønderskovskolen og Grundtvigs Allé i Sønderborg.

Det skriver BT

Politiet opfordrer offentligheden til at dele oplysninger om sagen ved at kontakte dem på telefon 1-1-4.

Afspærringen forventes at vare nogle timer, mens politiets teknikere og specialister arbejder på stedet for at sikre området og fjerne de fundne bomber.

Ifølge politiet er situationen under kontrol, men opfordringen til at holde sig væk fra området står ved magt, indtil politiets arbejde er afsluttet.

Ikke første gang

Syrebomber har tidligere skabt uro ved skoler og offentlige steder. Så sent som i efterårsferien blev ueksploderede syrebomber fundet ved Sønderrisskolen i Esbjerg. 

Desuden advarede Sydøstjyllands Politi tidligere på året om en række fund af lignende hjemmelavede bomber i Billund, hvilket skabte massiv bekymring blandt forældre og beboere. 

I det tilfælde kom en toårig pige i kontakt med syre på en legeplads, hvilket understregede de potentielle farer ved de improviserede sprængmidler.

Disse syrebomber er ofte fremstillet af kemikalier og når de blandes, så dannes en voldsom kemisk reaktion. 

Det skaber tryk i beholderen, typisk en flaske, som til sidst eksploderer og udsender ætsende syre, der kan forårsage skader, hvis nogen kommer i kontakt med det.

Politiets hyppige opdagelser af syrebomber indikerer, at brugen af hjemmelavede sprængstoffer kan være i stigning, særligt i områder omkring skoler og legepladser. 

Med en løbende efterforskning i gang beder politiet fortsat om hjælp fra alle, der måtte kende til personer involveret i hændelserne.