Økonomisk lettelse venter pensionisterne: Nu bliver det billigere

Emil Martesen

6 dage siden

|

13/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu bliver det billigere.

Dagens topnyheder

De seneste års prisstigninger har i den grad kunnet mærkes på pengepungen.

Priserne på alt fra dagligvarer til brændstof har taget et nøk opad, og mens de daglige indkøb er blevet dyrere har det været nødvendigt at justere budgetterne for at kunne få hverdagen til at hænge sammen rent økonomisk.

Brændstofpriserne har også lagt et pres på økonomien, men der ser nu ud til at være lys for enden af tunnelen, da priserne er begyndt at falde.

For landets ældre borgere kommer der yderligere en økonomisk lettelse.

Det skriver Faglig Senior.

Sagen er den, at de ældre borgere, der er over 67 år, kan se frem til at nyde godt af billigere rejser, når de benytter Rejsekort-appen, som gradvist vil overtage for det fysiske Rejsekort.

Pensionistrabatten, som ældre danskere har kunnet nyde godt af, bliver nemlig også en del af Rejsekort-appen.

Der er altså ingen grund til søvnløse nætter, da rabatten, som er forbundet med det fysiske kort, blot kan overføres til appen.

"Har du optjent rabat med det gamle kort, kan du nemt overføre rabattrinnet til den nye app," skriver Faglig Senior.

Med appen bliver det både nemmere og mere overskueligt at rejse, da betalingerne bliver håndteret automatisk via MobilePay eller betalingskort.

Det betyder, at behovet for at tænke på betaling ved hver enkelt tur elimineres, hvilket helt sikkert er rart for dem, der ofte benytter offentlig transport.

Selvom den digitale app er fremtiden for Rejsekortet, vil det fysiske kort stadig kunne anvendes i en overgangsperiode. Der er desuden flere nye funktioner på vej til appen.

Blandt andet vil personer med handicap og børn få adgang til systemet i 2025, og det vil blive muligt at checke medrejsende, hunde og cykler ind direkte fra appen.