Det er nok de færreste som stadig tænker på coronavirus som en trussel. I Danmark har der i flere måneder været nul restriktioner foruden mundbind i fly og lufthavne.
Man kan gå til koncert igen, tage en af de helt sene byture og så videre. Inden længe vil det også være muligt at komme på festival igen for første gang siden 2019.
Det virker til, at covid-19 lige nu mere eller mindre er et overstået kapitel. Men måske skal vi ikke tage forskud på glæderne.
For ifølge et nyt israelsk studie, der har undersøgt spildevandet, opfører Delta-varianten sig ikke helt som forventet, efter at Omikron blev den dominerende.
Den er nemlig ikke forsvundet helt, sådan som det har været tilfældet med tidligere varianter.
Ifølge en model mener forskerne af det fagfællebedømte studie, der er offentliggjort i tidsskriftet Science of the Total Environment, at mens Omikron vil "brænde sig selv ud", er der risiko for, at Delta-varianten begynder at cirkulere igen.
Eller at der vil opstå en ny variant.
‘Der er selvfølgelig mange faktorer involveret, men vores model tyder på, at der kan komme endnu et udbrud med Delta eller en anden variant denne sommer’, siger professor Ariel Kushmaro ved Ben-Gurion University of the Negev i Israel ifølge TV 2.
Resultaterne viser dog også, Delta lige nøjagtig eksisterer, men det er ikke nok til at gøre folk syge.
Delta-varianten er ikke fundet i dansk spildevand siden uge 12, så man kan indtil videre ånde lettet op herhjemme.