Nye billeder afslører elefanternes tilstand i Bali under pandemien

Mathias Busekist

167 uger siden

|

08/10/2021
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Ferieøen Bali har kæmpet med manglende turisme som følge af den globale pandemi.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Bali Elephant Camp en forlystelsespark i safari-stil, der ligger en halv times kørsel nord for hovedstaden Ubud, som tilbyder en række naturbaserede aktiviteter, har efterladt mere end et dusin elefanter meget underernæret samt dyrepassere uden løn, da billetsalget fald under pandemien.

I 2005 lancerede Ministeriet for Skovbrug et initiativ til at overdrage Sumatran-elefanter til zoologiske haver og safariparker i Indonesien, som ifølge World Wildlife Federation, der foretog en undersøgelse i 2007, der blot var 2400 til 2800 tilbage af i verden, mener nu at tallet er halveret som følge af krybskyttere, der er ude efter elfenben.

Det skriver news.com.au. 

Parkerne og de zoologiske haver skulle derfor hjælpe med at stabilisere antallet af den forsvindende art. Til gengæld for at have givet dem et hjem, fik de tilladelse til at sælge elefantturissme-tjenester, som var meget rentable før pandemien.

Foto: Privat

Bali Elephant Camp har da også oplevet fødslen af tre elefanter i løbet af de seneste 15 år, hvilket betyder, at de ikke kun opfyldte, men overskred kravene til dyrevelfærden. 

"Vi får at vide, at vi har nogle af de sundeste og mest lykkelige elefanter, man nogensinde har set," læser deres hjemmeside blandt andet.

Fotografier, der blev taget af en dyrlæge, fortæller en anden historie. 

Foto: Privat

"Du kan ikke forestille dig en underernæret elefant, før du ser en," siger Femke Den Haas, dyrlægen fra Holland, der har arbejdet på at beskytte dyrene i Indonesien i 20 år. 

"Elefanter er store, så det er ikke meningen, at man skal kunne se deres knogler," siger han, hvorefter han tilføjer:

"Men det var hvad de var - bare hud og knogler." 

Hass besøgte Bali Elephant Camp for Konservasi Sumber Daya Alam Bali, der fører tilsyn med safariparker på øen, der har adopteret Sumatran-elefanter.

Foto: Privat

"Der er mange industrier på Bali, der er kollapset som følge af pandemien," Siger Dr. Agus Santosa, direktør for Konservasi Sumber Daya Alam Bali, som efterfølgende siger:

"Indvirkningen blandt de små virksomheder, herunder Bali Elephant Park, har været særdeles store, eftersom turismen stoppede, hvorefter man ikke kunne dække driftsomkostningerne, herunder fodringen af elefanter. Regeringen kunne dog heldigvis hjælpe dem ved at betale for mad og elektricitet."

Foto: Privat

Han mener dog ikke, at undskyldningen kan bruges i denne forbindelse: 

"Man kan bare sige, at der ikke er flere besøgende, så der er ikke nogen grund til at tage sig af elefanterne. Det er dog det, der er sket, og det modbydeligt, da elefanterne har sørget for et overskud i de senest 15 år. Jeg tror derfor heller ikker på det, når de siger, de ikke har råd til at passe dem." 

Tre af deres 14 elefanter blev adopteret af en anonym zoologisk have på naboøen, mens de resterende 11 blev flyttet til Tasta Wildlife Park, en spritny zoologisk have, der åbnede i juni, hvor de alle har fået mad nok til at genvinde deres naturlige form.