Ny lov træder i kraft i dansk ferieparadis: Fremover skal danske turister gøre dette

Emil Martesen

3 timer siden

|

17/12/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny lov træder i kraft i det danske ferieparadis.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Når danskerne pakker kufferterne og sætter kursen mod syd, så er det som ofte med Spanien som destination.

Spanien har nemlig fået en høj stjerne hos danskerne, og er blevet et vaskeægte dansk ferieparadis.

De seneste år har de lokale beboer dog fået nok af de mange millioner turister; de mener, at turisterne driver boligpriserne op, larmer og fylder for meget på gaderne.

Nu træder en ny spansk lov i kraft for turister i landet.

Loven, der træder i kraft den 2. december, indfører krav om, at turister over 14 år skal aflevere en lang række personlige oplysninger, når de tjekker ind på overnatningssteder eller lejer biler.

For at forbedre sikkerheden i landet skal turister oplyse blandt andet fulde navn, køn, pasnummer, fødselsdato og kontaktinformationer som telefonnummer og e-mailadresse.

Det gælder både for hoteller, ferieboliger og andre former for overnatning, såsom Airbnb.

Det skriver The Independent.

Ifølge den spanske regering er initiativet nødvendigt for at beskytte borgerne mod terrortrusler og organiseret kriminalitet, der ofte har en international karakter.

"De største angreb på den offentlige sikkerhed udføres af både terroraktiviteter og organiseret kriminalitet, i begge tilfælde med en klar transnational karakter," udtaler Secretaria de Estado de Seguridad ifølge The Independent.

De nye regler skal hjælpe myndighederne med at overvåge, hvem der opholder sig i landet, og sammenligne oplysningerne med databaser over mistænkte personer. Ifølge regeringen er det en nødvendig indsats for at sikre borgernes tryghed.

Loven har dog mødt kritik fra den spanske hotelbranche, der frygter negative konsekvenser for turismen.

Brancheorganisationen CEHAT advarer om, at reglerne kan afskrække turister fra at besøge landet og lægge pres på hotelsektoren. "Komplekse og kedelige administrative procedurer" kan ifølge CEHAT gøre ophold mindre attraktive for turister og skabe forvirring blandt hotelejere.

Organisationen påpeger desuden, at loven potentielt strider mod EU-regler om databeskyttelse og betalingssystemer.