Det kan komme til at ramme turismen i København, at Wonderful Copenhagen skal dække Eurovision-underskuddet på 58 millioner kroner over de næste syv år.
Endnu er det dog usikkert, da turismeorganisationen først skal til at se på, hvor det kan være muligt at spare.
Sådan lyder det fra Per Seerup (S), der mandag er blevet valgt som fungerende bestyrelsesformand for Wonderful Copenhagen, efter at den hidtidige formand, Michael Metz Mørch, har trukket sig som følge af Eurovision-skandalen.
- Jeg er ikke overbevist om, at vi kan holde niveauet. Der er da grund til bekymring. Men jeg har ikke så konkrete planer, at jeg kan afgøre, om niveauet kan holdes, siger Per Seerup til Ritzau.
Bestyrelsen i Wonderful Copenhagen er mandag eftermiddag blevet enig om at bidrage med op til 12 millioner kroner ud af det 58 millioner kroner store underskud, som turismeorganisationens projektselskab ESC 2014 stod tilbage med efter Eurovision i maj.
De resterende 46 millioner kroner ventes Region Hovedstaden tirsdag at godkende som et lån, der skal betales tilbage over syv år, hvilket vil foregå ved, at bevillingerne til Wonderful Copenhagen bliver beskåret.
Per Seerup, der også er medlem af selvsamme regionsråd, fortæller, at Wonderful Copenhagen skal til at se på, hvor der kan spares.
- Der er nogle rationaliseringer og effektiviseringer, som vi må gennemføre. Et af stederne, vi ser på, er, om vi kan på at finde en anden måde komme ud til turisterne på ved at decentralisere vores turistinformation, siger han.
Peer Seerup hæfter sig desuden ved, at der næste år ikke skal afholdes så stort et arrangement som Eurovision i hovedstaden.
Lise Lyck, lektor og centerleder for turisme, kultur og management på CBS, har over for Ritzau vurderet, at mindre bevillinger kan koste på turist-indsatsen i København.
Den frygt deler Horesta, branche- og arbejdsgiverorganisation for hotel-, restaurations- og turismeerhvervet, som er bekymret for, at mindre bevillinger til Wonderful Copenhagen kan koste arbejdspladser i hovedstaden.
/ritzau/