Ny afsløring efter TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' får hårene til at rejse sig: Fuldstændig grotesk

Emil Martesen

5 uger siden

|

15/08/2024
Nyheder
Foto: TV 2
En ny afsløring efter TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' får hårene til at rejse sig.

Dagens topnyheder

Flere millioner danskere har set dokumentarserien 'Den sorte svane', der har rullet over skærmen på TV 2. Den er desuden også tilgængelig på streamingtjenesten TV 2 Play, hvor flere seere så alle afsnit i et hug.

Det har chokeret mange at se, hvordan underverdenen tilsyneladende samarbejder med alt fra advokater til tilsyneladende lovlydige rigmænd.

Den noget så omdiskuterede dokumentar har også sat gang i noget af et efterspil.

Et efterspil som i den grad får panderynkerne frem hos danskerne.

Den populære dokumentarserie har allerede haft konsekvenser for flere af de involverede, og nu har endnu en afsløring set dagens lys.

For nyligt dukkede videoer op af, at den berygtede rocker Fasar Abrar Raja, trods sine indrømmelser om alvorlig kriminalitet i TV 2-dokumentaren, stadig kan bevæge sig frit ind og ud af Danmark.

Og det falder ikke i god jord på Christiansborg.

Flere politikere er chokerede over, at Fasar Abrar Raja tilsyneladende undgår retlige konsekvenser og fortsat nyder friheden til at rejse, som det passer ham.

Mette Thiesen fra Dansk Folkeparti lægger ikke skjul på sin forargelse over situationen og kalder det 'meget, meget underligt', at en person med en sådan kriminel baggrund ikke har nogen sager hængende over hovedet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Hun stiller sig uforstående over for, hvordan en mand, der åbent har indrømmet sine forbrydelser, kan undgå retsforfølgelse.

Ligeledes er Peter Skaarup fra Danmarksdemokraterne stærkt kritisk over for det, han betegner som en 'grotesk situation', hvor en mand med så omfattende kriminalitet bag sig fortsat kan leve et tilsyneladende normalt liv uden for fængslets mure:

"Det er ude over min fatteevne, at en svindler og storkriminel på den måde igennem årerne kunne undgå fængsel og omgå de regler, der gælder for andre, mens han samtidig kan være på fri fod og rejse til udlandet, som om ingenting er hændt. Det virker fuldstændig grotesk", lyder det fra ham.

Begge politikere har nu intentioner om at bringe sagen op over for justitsminister Peter Hummelgaard for at få afklaret, hvordan det kan lade sig gøre, at en mand med så alvorlige indrømmelser kan gå fri.

De kræver handling og stiller spørgsmålstegn ved, om systemet har svigtet, når en person som Fasar Abrar Raja kan fortsætte sit liv uden nævneværdige konsekvenser.