Nu vender vejret: DMI melder om skybrud

Henrik R

60 uger siden

|

10/07/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Efter en forrygende weekend med sol og varme, venter der nu en dag med grå himmel og skybrud.

Dagens topnyheder

Efter en varm weekend står Danmark til at få en del ustadigt vejr i den kommende tid. Ifølge de seneste opdateringer fra DMI er der en koldfront på vej ind over landet. Udstabiliteten bringer med sig risikoen for skybrud og torden over det meste af landet, Bornholm undtaget.

Vejrsituationen er på nuværende tidspunkt usikker, men det forventes, at skybrud og torden både kan forekomme i løbet af dagen og efter frontens passage. Ifølge prognoserne ser vejret ud til at blive hårdest over Sjælland og den nordøstlige del af Jylland, hvor der forudses kraftig regn og torden.

Vagthavende meteorolog Mille Jensen udtaler til DMI:

"Det varme vejr, vi oplevede i weekenden, er skiftet ud. Koldfronten er på vej gennem Danmark og bringer med sig regn mange steder. Efter frontens passage vil vi opleve ustadig luft med regn- og tordenbyger."

Når solen står op, vil fronten og bygerne intensiveres, hvilket vil øge risikoen for skybrud og torden. DMI's definition af skybrud er mere end 15 mm regn på 30 minutter, og denne situation kan blive en realitet med dagens vejr.

DMI opfordrer alle til at være forberedte og tage deres forholdsregler, da den kraftige nedbør kan medføre oversvømmelser og generelt udfordrende vejforhold.

DMI vil følge vejrsituationen nøje og vil løbende opdatere vejrprognoserne. Som altid anbefaler de, at befolkningen holder sig opdateret om den seneste vejrudvikling, især hvis man planlægger at være udendørs i det kommende døgn.

Forbered jer på omskifteligt vejr, og husk at være på vagt over for det potentielle uvejr.