Nu falder prisen til årets laveste: Nu er der glædeligt nyt til benzin- og dieselbilejere

Emil Martesen

40 uger siden

|

13/12/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu falder prisen til årets laveste.

Dagens topnyheder

I en tid, hvor økonomiske udfordringer og inflation unægtelig truer husholdningernes budgetter og får danskerne til at kæmpe med at få enderne til at hænge sammen, bringer et nyligt fald i oliepriserne et glimt af håb.

Nu er der nemlig god grund til at ånde lettet op for de danske bilister.

I den seneste udvikling på energimarkedet har olieprisen oplevet et markant fald.

Og det falder på et tørt sted for danskerne.

Tirsdag blev et betydeligt fald på tre procent registreret, hvilket bragte prisen på råolie ned til niveauet for årets laveste pris. Dette fald i olieprisen er en direkte konsekvens af en lavere efterspørgsel sammenlignet med den tilgængelige olie, trods OPEC's forsøg på at opretholde højere priser ved at reducere produktionen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Investeringsekspert Per Hansen fra Nordnet lægger heller ikke skjul på sin optimisme for forbrugerne:

"Hvis investorerne spiller 'Driving Home for Christmas' med lidt højere volumen, er det helt forståeligt. I 2022 var det olieproducenterne, som kunne smile. Nu er det forbrugernes tur til at have dollargrinet på", siger han.

Han påpeger i samme ombæring, at lavere oliepriser er en velkommen nyhed for forbrugerne af flere grunde. For det første fører det til lavere priser på benzin og diesel. For det andet bidrager det til at presse inflationen yderligere ned, og endelig påvirker energipriserne stort set alle varer og produktionsprocesser, så lavere oliepriser kan lette økonomisk pres på flere fronter.

Men det stopper ikke her.

Prisen på Brent-olie har oplevet et fald på over 20 procent i løbet af de seneste tre måneder. Fra et årligt højdepunkt på over 94 dollar i slutningen af september, er prisen nu nede på 72,81 dollar. Denne udvikling markerer en væsentlig ændring i energimarkedets dynamik og har potentielt langtrækkende konsekvenser for både den globale økonomi og den enkelte forbruger.