Han havde ikke længere været på fri fod, hvis man havde sat et rejsehold på sagen med det samme.
Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.
Det skriver B.T.
"I Emilie Meng-sagen er det desværre fejl på fejl, og sagen er et klart udtryk for, at man ikke har den ekspertise i en politikreds med maksimalt to-fem drab om året. Det er ikke nok, for drabsefterforskning kræver rigtig meget erfaring," siger Peter Skaarup.
Dansk Folkeparti var en del af det brede flertal i Folketinget, som tirsdag aften var med til at køre en aftale i hus, som vil medføre et nyt politiforlig for de kommende tre år.
Det betyder blandt andet, at der vil blive afsat penge til et nationalt rejsehold, som skal "rejse ud og bistå den pågældende politikreds" og "sikre, at alle relevante efterforskningsskridt foretages i mulige drabssager."
Meng-sagen er årsagen
Peter Skaarup understreger, at Emile Meng-sagen er direkte årsag til, at Dansk Folkeparti har presset på for at få et rejsehold genetableret.
Det blev lukket ned i forbindelse med politireformen fra 2007.
"Emilie Meng-sagen er den sag, der med al ønskelig tydelighed viser, at der er brug for et rejsehold," siger Peter Skaarup til B.T.
Han tilføjer, at det har været pinligt at følge med i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis efterforsking af Meng-sagen.
Peter Skaarup siger, at afholdese af sommerferie i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blandt andet var årsag til, at der ikke var ressourcer til at nedsætte en større gruppe.
Der blev derfor ikke ageret fra start, og det mener Peter Skaarup er essentielt.
"Starten er vigtigst. Det er her, man kan nå mest. Og hele konceptet med et moderne rejsehold er jo, at hvis en politikreds ikke med det samme har sikkerhed for, at de kan opklare et drab, så skal rejseholdet komme ind," siger Peter Skaarup til B.T.
Specialister kan gøre forskellen
Peter Skaarup mener, at Meng-sagen er et skoleeksempel på, hvorfor man burde have et rejsehold.
Politiets efterforskingen af sagen er også tidligere blev mødt af stor krtik, herunder af Emilie Mengs mor.
Det blev betragtet som en forsvindingssag af Sydsjælland og Lolland-Falsters Polti i de første dage efter hendes forsvunden - også selvom, at Emilie Mengs mor sagde, at hun ikke kunne finde på at løbe væk hjemmefra.
Søren Pape blev dybt berørt af hendes kritik. Han fik derfor nedsat en enhed, som skulle vende sagen igen.
Det var blandt andet her, man fandt ud af, at der var uoverensstemmelser i de teleoplysninger, som Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi havde fået fra Rigspolitiet.
"Vi må ikke have situationer, hvor mordere render frit rundt i vores samfund, og derfor er det helt rigtigt at styrke det her område. Det, at man ikke kender gerningsmanden, trækker både energi og livslyst ud af enhver familie, der har været udsat for så alvorlig en forbrydelse. Og det fortjener familierne ikke. De fortjener, at vi strammer op," siger Søren Pape Poulsen til B.T.