Nu advarer DMI

Jesper Bengtson

43 uger siden

|

18/11/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vejrkombinationen udgør en særlig risiko.

Dagens topnyheder

DMI's Meteorolog Mille Jensen melder ud om en markant ændring i vejret efter en uge, der har været præget af konstant regn. Lørdag byder velkommen til en roligere dag for det meste af landet med undtagelse af Bornholm, der fortsat kan forvente nedbør.

Det skriver Ekstra Bladet.

Mille Jensen advarer dog om, at den pludselige kombination af intens regn og nattefrost giver risiko for glatte veje lørdag morgen:

"Der er kommet meget regn den sidste uge, og temperaturen har i nat været nede mellem 4 graders frost og 2 garder varme."

Den midlertidige tørvejrssituation er imidlertid kortvarig, da søndag bringer udsigt til 'en hel del regn' og potentielle oversvømmelser. En front bevæger sig ind fra vest lørdag aften og medfører skyer, intens regn og muligvis lokal slud, hvilket kan forårsage oversvømmelser flere steder i landet ifølge meteorologen:

"En front nærmer sig vestfra, og fra lørdag aften, med skyer og en hel del regn og måske endda lokalt slud, der kan give problemer med oversvømmelser flere steder i landet."

Forværringen af ​​vejret stopper dog ikke der.

Udover regn og oversvømmelser kan flere dele af landet også opleve kraftigt blæsevejr med risiko for voldsomme vindstød. Mille Jensen informerer om, at regnbyger forventes at fortsætte indtil tirsdag, hvor der muligvis vil være en kort pause i nedbøren.

Dog understreger meteorologen, at dette vil være af kort varighed, og ustadigt vejr forventes at vende tilbage.