Trist nyt til en række danskere: Fejl hos skat i forskudsopgørelsen resulterer i kæmpe skattesmæk

Emil Martesen

42 uger siden

|

17/11/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fejl hos skat i forskudsopgørelsen resultater i kæmpe skattesmæk til en række danskere.

Dagens topnyheder

Forbrugerøkonomen fra Sydbank, Ann Lehmann Erichsen, træder nu frem og deler sin egen oplevelse med alvorlige fejl i hendes forskudsopgørelse fra Skat, som blev offentliggjort tidligere på ugen.

To potentielle fejl i opgørelsen kunne nemlig have resulteret i et skattesmæk på imponerende 50.000 kroner, hvis ikke hun ikke havde reageret i tide.

Det skriver B.T.

Hun blev først opmærksom på fejlene, da hun bemærkede, at hendes ejendomsværdiskat på omkring 20.000 kroner slet ikke var inkluderet i opgørelsen. 

Efter at have kontaktet Skat blev der udstedt en revideret forskudsopgørelse - men overraskelserne stoppede ikke der. 

Ved at sammenligne den reviderede opgørelse med den oprindelige opdagede Ann Lehmann Erichsen, at grundskylden ikke var indregnet i det totale skattegrundlag. Det oversete element kunne have resulteret i en ekstra skattebyrde på 50.000 kroner.

“Da jeg betaler 30.000 kroner i grundskyld, har den samlede fejl altså været på 50.000 kroner. Det er jeg glad for, at jeg opdagede, da jeg ellers kunne have fået en kæmpe efterskat i foråret 2025”, siger hun og tilføjer:

“Det er ikke hver dag, man ringer til Skat og beder om at betale 50.000 kroner mere i skat, men det gjorde jeg altså. Man kan jo ikke undgå at betale skat. Jeg vil hellere betale den rigtige skat løbende end få et skattesmæk.”

Ann Lehmann Erichsen udtrykker forundring over, hvorfor ejendomsværdiskatten blev udeladt fuldstændigt fra opgørelsen, og hvordan systemet overså grundskylden, der blev nævnt andre steder i opgørelsen.

Skattestyrelsen bekræfter, at der er ‘fejl i skatteberegningen’ i et ‘mindre antal’ forskudsopgørelser og beskriver problemet som en teknisk fejl, der forventes løst inden weekenden.

Forbrugerøkonomen påpeger afslutningsvis, at mange nok ikke vil opdage fejlen, medmindre de er meget inde i boligskatterne.