"Vi gik jo faktisk til valg fra Socialdemokratiets side på at give skattelettelser. Det står vi selvfølgelig ved. Det er et valgløfte, så det skal vi indfri", fastslog Mette Frederiksen for nyligt i et interview med Ekstra Bladet.
Og det falder på et tørt sted for mange danskere.
Det er nemlig ingens næse gået forbi, at danskerne unægteligt befinder sig i en tid med økonomisk uro, hvor de kæmper med at få enderne til at hænge sammen.
Derfor står statsminister Mette Frederiksen fast på regeringens beslutning om at implementere skattelettelser, en politik der har udløst en bølge af kritik fra flere socialdemokratiske borgmestre.
Men det stopper ikke her.
I en tid, hvor den danske regering har sat skattelettelser på dagsordenen, viser en dugfrisk måling fra Kantar Gallup, at folkestemningen er alt andet end begejstret:
"Topskatten bygger på, at de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs. Det princip ønsker store dele af befolkningen ikke at fortynde", siger økonomiprofessor Michael Svarer fra Aarhus Universitet hudløst ærligt til Ekstra Bladet.
Statsminister Mette Frederiksen har dog været klar i mælet:
"At være et arbejderparti handler altså ikke om, at dem, der arbejder, skal beskattes mest muligt".
Men denne udmelding står i skarp kontrast til Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, der ikke lægger skjul på, at det ikke var noget de gik til valg på.
Kasper Møller Hansen, professor i statskundskab ved Københavns Universitet, løfter sløret for, at regeringen først og fremmest gør det for at levere regeringsgrundlaget uagtet om de bliver mere eller mindre populære:
"Det er først og fremmest for at levere på regeringsgrundlaget. Om de bliver mere eller mindre populære, er ikke så centralt for dem".
Målingen viser, at 40% af de adspurgte mener, at topskatten bør fastholdes på de nuværende 15%, mens kun 20% mener, at den bør reduceres.