Koldere vinde blæser koldere over Europa, og det tager den danske statsminister konsekvensen af.
Det løftede hun, sammen med regeringspartierne, sløret for onsdag på et pressemøde.
Her lagde de ikke skjul på, at Danmarks forsvar er på tærsklen til en betydelig forstærkning, som en del af regeringens fremtidige planer, der sigter mod at allokere to procent af landets bruttonationalprodukt (BNP) til forsvarsbudgettet fra næste år.
Det kommer i kølvandet på, at Danmark tilbage i 2023 brugte 1,4 procent af BNP på forsvaret, mens de 0,6 procent der gik til støtte til Ukraine.
Det fortalte Mette Frederiksen med understøttelse fra både forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), der løftede sløret for denne strategi som et led i en bredere bestræbelse på at gøre Danmark mere robust og selvsikker på den internationale scene:
"Vi opruster for at undgå krig", siger Mette Frederiksen på pressemødet, og fortsætter:
"Danmark skal ikke være et land, der ligger i læ af andre", siger hun videre.
Og senere onsdag satte den danske statsminister yderligere ord på tiltagene på TV 2 News-programmet 'Lippert'.
Her understregede Mette Frederiksen, at den traditionelle opfattelse af værnepligt som en fredstidsforanstaltning må vige for en ny realitet, hvor Danmarks forsvar skal være kampklart til at møde trusler, navnligt fra Rusland.
Det inkluderer en plan om at integrere værnepligtige i det, der beskrives som en 'tung brigade', designet til at stå imod aggression på NATOs østflanke:
"Det er vigtigt at adskille det fra de spidse operationer, som vi kender fra Irak, Afghanistan og Balkan", siger hun, og tilføjer, at en sådan indsats er essentiel i lyset af Ruslands aggressive adfærd.
Den strategiske kursændring signalerer et opgør med den tidligere forventning om, at USA ubetinget ville træde til i forsvar af Europa:
"Der har været for meget en forestilling i Europa om, at amerikanerne ville komme og hjælpe os ligegyldigt hvad", bemærker Mette Frederiksen, og understreger behovet for, at Danmark og Europa påtager sig en større del af byrden for kontinentets sikkerhed.
Med denne strategi søger Danmark ikke blot at styrke sin egen sikkerhedsposition men også at sende et klart signal om et Europa, der er villigt og i stand til at forsvare sine grænser.