Lars Løkke får fuld opbakning som formand efter skæbnemøde

admin

10 år siden

|

21/05/2014

Dagens topnyheder

Medlem af Venstres forretningsudvalg Peter Gæmelke slår fast, at formand Lars Løkke Rasmussen (V) har udvalgets fulde opbakning efter skæbnemøde afholdt på hotel Crowne Plaza i København.

- Forretningsudvalget konkluderer, at der har været og fremadrettet kan komme medieomtale af uretmæssige dokumenter, som er fjernet fra bogholderiet, som skaber et billede af Venstre og Lars Løkke Rasmussen, som forretningsudvalget slet ikke kan genkende, siger han.

Sådan lyder det, efter at Lars Løkke Rasmussen er kommet i politisk modvind, da partiet har betalt for tøj for 152.000 kroner og en ferierejse for formandens kone og søn til Mallorca efter folketingsvalget i 2011.

- Der er en fuld redegørelse, efter at der har været tilbundsgående drøftelse, siger Claus Hjort Frederiksen.

Forretningsudvalget konkluderer i en fælles udtalelse, at "der er fuld opbakning" efter mødet, som formanden selv har fremskyndet afholdelsen af og indkaldt til.

- Forretningsudvalget har fået en grundig redegørelse vedrørende spørgsmålet om beskatning og er tilfreds med, at det i det omfang, der er udtaget tøj til privat brug, har Lars Løkke Rasmussen selv betalt tøjet.

- På den baggrund giver forretningsudvalget Lars Løkke Rasmussen sin fulde støtte som formand for Venstre, og dermed også som kommende statsminister i Danmark.

Tidligere på dagen måtte Lars Løkke Rasmussen forklare sig for folketingsgruppen, hvor flere ligeledes havde givet udtryk for, at de så frem til at få klarlagt, hvad der var op og ned i sagen.

Og her kunne Lars Løkke Rasmussen efterfølgende gå ud glæde sig over gruppens fulde opbakning.

- Gruppemødet i dag vil gå over i min egen historiebog. Det var et fantastisk møde, og jeg blev dybt rørt over alle de tilkendegivelser, jeg fik, sagde Lars Løkke Rasmussen tidligere på dagen.

Det er ikke første gang, at Løkke er i krydsild på grund af sit brug af penge.

Tidligere har han fløjet på 1. klasse som formand for den grønne organisation GGGI, ligesom han i sin tid som amtsborgmester og minister brugte skatteyderbetalte penge på cigaretter, hotelværelser og restaurantbesøg.

/ritzau/