Hvis du gerne vil holde tikkeværket sundt, må du være klar på at sige farvel til nogle af dine favoritretter i indkøbsvognen.
Dr. Lott, en New York-baseret læge og akupunktør, har på TikTok delt sin liste over tolv populære fødevarer, der gør mere skade end gavn for dit hjerte.
Og med over 300.000 følgere på platformen har hans indlæg fået mange til at overveje deres næste bid.
Øverst på farelisten finder vi konservesgrøntsager og dåsesuppe – to klassikere i køkkenskabet, som ifølge Dr. Lott kan have en skadelig effekt på hjertet. Konservesgrøntsager er spækket med salt og sukker, mens dåsesupper ofte er rene natriumbomber, der kan lede til forhøjet blodtryk og en øget risiko for slagtilfælde.
Lott advarer også mod raffinerede kornprodukter som hvid ris og hvidt brød. De omdannes hurtigt til sukker i kroppen og kan føre til vægtøgning og fedtlagring.
En anden sød synd – sirup og kageglasur – samt dyppelser som ketchup og andre sukkerholdige saucer, bør også undgås, hvis hjertet skal holde sig sundt.
For dem, der elsker en kold øl, har Dr. Lott heller ikke gode nyheder. Alkohol generelt og øl især kan øge risikoen for hjertesygdomme og føre til både forhøjet blodtryk og vægtøgning. Og kager, med deres høje indhold af sukker og smør, topper listen over ting, hjertet kunne undvære.
Dr. Lott anbefaler endvidere at holde sig fra energidrikke, der med deres høje koffeinindhold kan påvirke blodtryk og hjertefrekvens negativt.
Endelig rammer kritikken forarbejdet kød, som ofte er fyldt med salt og mættet fedt – alt i alt ingredienser, der gør livet hårdere for vores hjerte.
Du kan se videoen med Dr. Lott her, hvor du også har mulighed for at dele dem til dem du føler, bør ændre en smule på madvanerne: