Hvis man følger med i udenlandske medier, så er klorokin og hydroxyklorokin to at de medikamenter, der skrives mest om som mulig behandling for coronavirus. I Danmark er der næsten stille omkring medikamentet, selvom flere læger prøver at råbe myndighederne op for at få startet forsøg med klorokin eller igangsætte decideret behandling med medikamenterne.
Lægemiddelstyrelsen har flere gange sagt nej til, at behandlingen kan bruges i Danmark. Faktisk har de forbudt praktiserende læger at udskrive medicinen som behandling til coronavirus, på trods af, at der rundt om i verden er meget data, der peger på, at det i øjeblikket er den bedste behandling, der findes til corona.
Det falder mange læger for brystet, at en behandling, der, efter al data at dømme, virker, ikke bliver godkendt. Det får flere kritiske røster frem i debatten.
Den danske læge Peter Gøtzsche har tidligere kritiseret Lægemiddelstyrelsen for at være inhabile. Den mening er han ikke længere ene om, idet praktiserende læge Mogens Ole Larsen flere gange har slået opslag op på Facebook, der er kristiske overfor Lægemiddelstyrelsen.
Læge Mogens Ole Larsen skriver blandt andet: "Lægemiddelstyrelsen forhindrer læger i at bruge klorokinin mod tidlig corona-syge. Aldrig før har Lægemiddelstyrelsen så markant forhindret lægers frie ordinationsret. Lægemiddelstyrelsen forbyder læger at udskrive klorokinin, fordi det kan udløse mangel på klorokinin til gigtpatienter !! Aldrig har man hørt et så åndsvagt argument."
I Frankrig er der ved at blive gennemført et stort studie, og de første resultater er meget positive. Klorokin virker tilsyneladende, når det bruges tidligt i sygdomsforløbet.
Derimod virker klorokin tilsyneladende ikke til svært syge i respirator. Det virker derfor umiddelbart underligt, at man i Danmark slet ikke er interesserede i at igangsætte forsøg, der kan påvise de resultater, som andre lande kan vise i deres forsøg.
"Lægemiddelstyrelsen er tilsyneladende ude af kontrol af Sundhedsministeriet. Man får nemlig 80% af sine indtægter fra medicinalfirmaer. Klorokinin produceres af mere end 100 medicinal firmaer. Det er utænkeligt, at der kan komme klorokinin-mangel. Der må ligge noget andet bag Lægemiddelstyrelsens handling. Måske har medicinalbranchen set en uudtømmelig guldgrupe i ny dyr medicin mod corona," skriver Mogen Ole Larsen endvidere.
Mogens Ole Larsen langer derfor hårdt ud mod Lægemiddelstyrelsen, der indirekte beskyldes for at forhale behandlingerne med et billigt præparat, fordi de gerne vil tjene penge på et nyt.
"Klorokinin er så gammelt et præparat, så ingen længere kan have patent på det. Klorokinin er derfor så billig, at klorokinin ødelægger enhver drøm om guldgruber for lægelmiddelindustrien."